Karolis Stropus: „Tai naujas „Dragūno“ istorijos puslapis“

GERIAUSIEJI. Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai – 2015 metų Baltijos rankinio lygos Iššūkio taurės nugalėtojai. E. Jankausko nuotr.

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai vėl dėmesio centre – Artūro Juškėno auklėtiniai į viršų kėlė Baltijos rankinio lygos (BHL) Iššūkio taurę. Klaipėdiečiai pirmą kartą per komandos gyvavimą triumfavo šiame keturių šalių turnyre.

Lietuvos čempionai sekmadienį šių varžybų finale savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 28:22 (16:8) parklupdė Latvijos rankinio čempionus Dobelės „Tenax“ (Latvija) atstovus.

REZULTATYVIAUSIAS. Finalo rungtynėse 7 įvarčius įmetė dragūnietis Karolis Stropus.

„Dragūnas“ jau daugelį metų neturi lygių Lietuvoje, o dabar dar iškovota ir tarptautinių varžybų nugalėtojų taurė. Kokia yra jūsų pergalių paslaptis? – pasiteiravome rezultatyviausio (įmetė 7 įvarčius) finalinių rungtynių žaidėjo Karolio Stropaus.

Mūsų stiprioji pusė – komandinė dvasia. Mes galbūt savo fiziniais duomenimis neišsiskiriame iš varžovų, tačiau viską nulemia didžiulis noras, kovingumas ir puiki komandoje tvyranti atmosfera. Mes esame lyg vienas tvirtas kumštis: palaikome vienas kitą, jei matome, kad kuriam nors nesiseka, padedame, padrąsiname. Tiesiog dėl pergalės atiduodame visas savo jėgas. Stengiamės atlikti savo darbą kuo geriau, kad vėliau dėl vienos ar kitos situacijos netektų gailėtis.

Palyginti su praėjusiais metais, „Dragūno“ komanda neteko berods šešių pagrindinės sudėties žaidėjų, tačiau vis vien sugebėjote iškovoti Lietuvos rankinio federacijos taurę, esate vienvaldžiai lyderiai Lietuvos čempionate. Kaip manai, ar pavyks šiemet vėl tapti Lietuvos čempionais?

Tai yra pagrindinis mūsų šio sezono tikslas. Penkerius pastaruosius metus Lietuvoje neužleidžiame čempionų titulo, tad norėtųsi tai pakartoti ir šeštąjį kartą. Manau, kad viskas yra įmanoma, juolab kad puikiai pažįstame Lietuvos ekipas, žinome jų ir savo galimybes. Bandysime nenuvilti savo sirgalių.

Kalbant apie iškovotą Baltijos rankinio lygos Iššūkio taurę, tai svarbus mūsų komandai titulas. Džiaugiamės, kad perrašėme klubo istorijos metraščius. Tikiu, kad ši pergalė mus dar labiau įkvėps žengti tobulėjimo keliu ir siekti dar geresnių rezultatų.

„Pergalių paslaptis – juodas darbas“

Artūras JUŠKĖNAS, „Dragūno“ vyr. treneris
Dėkoju savo komandos žaidėjams už kovingumą. Kalbėkime atvirai, mes šį sezoną nesame tokie stiprūs, kokie buvome prieš 2-3 metus, tačiau juodas darbas padeda išlikti tarp lyderių. Vyrai – šaunuoliai. Šį sezoną iškovojome jau du titulus. Jei dar pavyks iškovoti trečiąjį titulą Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos čempionate, tada net peržengsime savo galimybių ribas. Tai būtų tiesiog supersezonas.
Baltijos Iššūkio taurė – tai Baltijos vyrų rankinio lygos čempionato antroji pakopa. Baltijos Iššūkio taurės varžybose varžosi sąlyginai silpnesnės varžovės, nei BHL pagrindiniame čempionate. Gali būti, kad bus rengiamos varžybos tarp Baltijos Iššūkio taurės abiejų pakopų nugalėtojų. Nors pirmenybės, kuriose mes šiemet dalyvavome, yra žemesnės pakopos, tačiau komandų lygiai ženkliai nesiskiria. Tikiu, kad mes atrodytume ne ką prasčiau, nei pagrindinio čempionato nugalėtojai.

DŽIAUGSMAS. „Dragūno“ kapitonas Arvydas Bučius kėlė į viršų nugalėtojų taurę.

Paulius MATULEVIČIUS, dienraštis „Vakarų ekspresas“

Palikite atsiliepimą