Klaipėdoje – Baltijos Iššūkio taurės rungtynės

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, sužaidę sėkmingas Baltijos rankinio lygos Iššūkio taurės rungtynes, įsitvirtino reguliariojo sezono turnyrinės lentelės viršūnėje ir užsitikrino vietą finaliniame ketverte.

Kovo 7-ąją dragūniečiai namuose žaidė su Estijos „Viljandi“ HC ekipa. Pirmoji rungtynių pusė buvo gana įtempta – svečiai iš Estijos neleido klaipėdiečiams išsiveržti toli į priekį, tad po pirmojo kėlinio „Dragūnas“ pirmavo tik dviem įvarčiais – 14:12.

DSC_0095

Antrojo kėlinio pirmoje pusėje situacija nesikeitė, abi komandos žaidė apylygiai. Iki varžybų pabaigos likus 12 minučių, dragūniečių persvara buvo minimali – 21:20. Tačiau tuomet klaipėdiečiai galingai spurtavo, per 7 minutes įmetę net 8 įvarčius ir taip susikrovę net 9 įvarčių persvarą (29:20). 

Nors estai per paskutines keturias varžybų minutes įmetė 4 įvarčius, dragūniečių jie nesugebėjo pasivyti, tad aikštės šeimininkai šventė pergalę 5 įvarčių skirtumu – 29:24.

Rezultatyviausiai „Dragūno“ ekipoje žaidė Edvinas Vorobjovas, įmetęs net 9 įvarčius (3 iš 7 m), Karolis Stropus pasižymėjo 6 kartus, Jonas Truchanovičius ir Mindaugas Dumčius pridėjo po 5, Igoris Kopišinskis – 2 įvarčius, po vieną pelnė Šarūnas Ugianskis ir Gediminas Vaitkus.

„Viljandi“ HC ekipoje daugiausiai įvarčių – po 7 – įmetė Ott Varik ir Karl Roosna, 5 pridėjo Robert Lopp.

DSC_0071

Artėjant šioms rungtynėms, „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas portalui „baltichandball.net“ sakė, kad klaipėdiečiai yra visiškai susikoncentravę į susitikimą su Estijos komanda, nes pergalė prieš ją garantuotų dragūniečiams pirmąją turnyrinės lentelės vietą. Vis dėlto treneris pažymėjo, kad nors „Dragūnas“ ir demonstruoja neblogus rezultatus, reikia žaisti geriau.

„Mes neišnaudojame daug lengvų galimybių įmesti, ypač – per kontratakas. Džiaugiamės, kad neturime rimtų traumų, bet dėl įtempto varžybų grafiko jaučiamas nuovargis“, – „baltichandball.net“ kokybiškesnio žaidimo trūkumą pabrėžė A. Juškėnas.

Sekmadienį, kovo 8 d., 14 val. savo aikštėje „Dragūno“ rankininkai susitiks su Baltarusijos HC „Vitjaz“ ekipa, kuri šiuo metu Baltijos rankinio lygos Iššūkio taurės turnyrinėje lentelėje yra paskutinėje vietoje ir nėra iškovojusi nė vienos pergalės.

Daugiau akimirkų iš „Dragūno“ varžybų su „Viljandi“ HC rasite ČIA ir ČIA.

Palikite atsiliepimą