Granitiečiai įveikti antrąsyk per 4 dienas!

Šiandien Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai jau antrą kartą per keturias dienas įveikė principinį varžovą – Kauno „Granito-Gajos-Kario“ komandą.

Sekmadienį, kovo 1-ąją, Pasvalyje klaipėdiečiai iš Kauno ekipos paveržė Lietuvos rankinio federacijos taurę, o trečiadienį savoje aikštėje juos įveikė rungtynėse, kurių rezultatas įrašytas į dvejų pirmenybių – Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos ir Baltijos Iššūkio lygos turnyrines lenteles.

Kauniečių susitikimai su „Dragūnu“ visuomet pasižymi įtempta ir įnirtinga kova. Tokią rankininkai demonstravo ir trečiadienį.

DSC_3173

Pirmąjį įvartį klaipėdiečiams pavyko pelnyti tik septintąją varžybų minutę. Iki tol kauniečiai jau buvo priekyje 4 įvarčiais. Dragūniečiai rezultatą išlygino 14-ąją minutę (7:7). Po pirmojo kėlinio klaipėdiečiai jau pirmavo trimis įvarčiais – 16:13.

Antrąjį kėlinį vyko apylygė kova. Iki varžybų pabaigos likus dešimčiai sekundžių, rezultatas buvo lygus – 26:26, tačiau likus vos trims sekundėms, pergalingą, 27-ąjį, įvartį įmetė dragūnietis Karolis Stropus.

„Mūsų žaidimo kokybė buvo prastoka, bet laimėjom. Taip žaisti yra gana sunku – ką tik buvo LRF taurės varžybos, kuriose viską atidavėme, parodėme, kad galime prieš kauniečius laimėti, o dabar vėl iš naujo reikėjo įrodyti, kad esame už juos stipresni. Jiems, aišku, norėjosi įrodyti, kad jie gali mus nugalėti. Nesakyčiau, kad mums tiesiog sekasi – juk vis laimime. Galbūt mūsų komanda yra ištvermingesnė, esame įpratę prie pergalių ir jų siekiame. Nors likus penkioms minutėms atsilikome vienu įvarčiu, rankų nenuleidome ir galiausiai laimėjome“, – pasibaigus įtemptai kovai sakė lemtingą metimą atlikęs K. Stropus.

Jis ir buvo rezultatyviausias Klaipėdos ekipos gretose, įmetęs 6 įvarčius. Edvinas Vorobjovas prie pergalės pridėjo 5 (2 iš 7 m), 4 – Igoris Kopišinskis, po 3 – Jonas Truchanovičius ir Mindaugas Dumčius.

Iš „Granito-Gajos-Kario“ ekipos išsiskyrė 7 įvarčius (2 iš 7 m) įmetęs Edvinas Balčiūnas, 4 pridėjo Mindaugas Urbonas, po 3 – Valdas Jarukas ir Deivydas Virbauskas.

DSC_3197

„Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas teigė, jog varžybos buvo sunkios.
„Su tuo pačiu varžovu antrąkart per keturias dienas žaisti – minusas. Granitiečiai nė vienai Lietuvos komandai nėra parankus varžovas. Tai – labai stipri komanda, gerai sukomplektuota pagal pozicijas. Jie žino, kad jų vardas juos įpareigoja žaisti gerai. Buvo pakankamai sunku, bet buvome nusiteikę šitoms rungtynėms ir nemanau, kad išėjome į aikštę atsipalaidavę. tačiau eilinį kartą mums pakišo koją susikurtų progų neišnaudojimas. Tai tampa tarsi baisia tradicija. Galvojau, nuo to jau išsigydėme, bet, pasirodo, dar ne“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Klaipėdiečiai po šių varžybų tiek „Vivus.lt“ rankinio lygos čempionate (15 pergalių, 1 pralaimėjimas), tiek Baltijos Iššūkio lygos turnyre (7 pergalės, 1 pralaimėjimas) yra vienvaldžiai lyderiai.

Daugiau varžybų akimirkų rasite albumuose ČIA ir ČIA bei „SportoTV.lt“ reportaže.

Palikite atsiliepimą