Susipažinkite: „Dragūno“ naujokas Kirilas Šamovas

Rungtynėse su Panevėžio „Grifu“ praėjusią savaitę debiutavo „Dragūno“ naujokas Kirilas Šamovas (Kirill Shamov) iš Rusijos. Kviečiame susipažinti su naujausiu komandos nariu.

Septyniolikmetis Kirilas į Klaipėdą iš Vladivostoko miesto Rusijoje atvyko spalio mėnesį.

„Pasirinkau Klaipėdą dėl LCC universiteto. Tačiau vienas iš mano tikslų buvo ir profesionaliai žaisti rankinį. Internete ieškojau informacijos, ar Klaipėdoje yra rankinio komanda. Atvykęs čia dvi savaites buvau izoliacijoje, paskui susisiekiau su treneriu ir atėjau į peržiūrą. Komandos draugai labai draugiški, padeda, jei kas nors aikštelėje neaišku, paaiškina, kad geriau suprasčiau žaidimą“, – sakė rankininkas.

Jaunasis sportininkas, vilkėsiantis 25 numerio marškinėlius, sakė, kad sau kelia tikslus tobulėti, gerinti žaidimo įgūdžius.

„Vladivostoke nėra stiprios rankinio mokyklos, todėl sunku tobulėti ir tapti profesionalu. Jei nori žaisti profesionaliai, reikia vykti kitur. Kai žaidžiau Rusijos čempionate, mane kvietė žaisti į kelis klubus, bet nusprendžiau atvykti į Lietuvą ir žaisti čia“, – pasakojo Kirilas.

LCC unversitete K. Šamovas pasirinko verslo studijas: „Tai plati sritis, daug kur gali praversti. Tačiau man daug kas patinka – sportas, muzika, kiti įvairūs dalykai. Nesu iki galo apsisprendęs, ką noriu veikti gyvenime, noriu daug ką išbandyti, rasti savo vietą.“

Klaipėdos „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas mano, kad tokiam jaunam žaidėjui klube bus rimta patirtis.

„Vaikinas labai jaunas, atvykęs čia 9 tūkstančius kilometrų. Žinoma, jis dabar negali kažkuo mūsų nustebinti, bet jis bus Klaipėdoje ketverius metus, mokysis. Jis rodo didelį norą žaisti, o klubas jam suteiks visas galimybes tobulėti. Galbūt ateityje jis mus nustebins“, – sakė treneris.