„Dragūnas“ iš Vilniaus grįžo su pergale

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai sėkmingai sužaidė dar vienerias Lietuvos rankinio lygos rungtynes. Vilniuje rezultatu 35:24 (17:12) nugalėta HC „Vilnius“ ekipa.

Aikštelėje dominavę klaipėdiečiai įsirašė du taškus, tačiau žaidimo kokybė komandos stratego Artūro Juškėno vis dar netenkina.

„Rezultatas geras, bet žaidėme nelabai gerai. Trūko koncentracijos, per daug klaidų, kurių neturėjo būti ir gynyboje, ir puolime. Kai kurie žaidėjai, kurie pastarosiomis rungtynėmis beveik neklydo, šiandien klydo daug. Kita vertus, galbūt ir mūsų priešininkai šiandien nedemonstravo savo geriausio žaidimo, dėl to mums buvo šiek tiek lengviau“, – komentavo „Dragūno“ vyriausiasis treneris.

„Vilniaus“ komandai 6 įvarčius (1 iš 7 m) įmetė Martynas Lapinskas, po 4 – Martynas Žala ir Mindaugas Urbonas, 3 pridėjo Vaidas Drevinskas, po 2 – Robertas Skobas ir Arminas Milaknis, po 1 – Ignas Valiušis, Tautvydas Damašauskas ir Šarūnas Sakalauskas.

„Dragūno“ komandoje rezultatyviausias buvo 7 įvarčius įmetęs Gytis Šmantauskas, 6 įmetė Deividas Virbauskas, 5 – Laurynas Simonavičius, po 3 pelnė Lukas Juškėnas (1 iš 7 m) ir Benas Butkus, po 2 – Mykolas Lapiniauskas, Rokas Palskys (1 iš 7 m), Orestas Biknius ir Tomas Valentukevičius (2 iš 7 m), po 1 pridėjo Arvydas Bučius, Ignas Savičius ir Gabrielius Virbauskas.

Klaipėdos komanda kitą savaitgalį turėtų žaisti Baltijos rankinio lygos (BHL) rungtynes, tačiau dėl koronaviruso Latvijos komandos negali išvykti žaisti į kitas šalis.

Pirmadienį BHL valdyba vėl spręs, kaip dėlioti tvarkaraštį. Gali būti, kad bus priimtas sprendimas, kaip ir prieš savaitę, kai Latvijos komandos žaidė tarpusavyje, o Lietuvos ekipos grūmėsi su Estijos rankininkais.

Auksės Tamulytės nuotr.