Ketvirtajame Klaipėdos gatvės rankinio turnyre – pustrečio šimto dalyvių

Pirmadienį Klaipėdos sporto centro „Viesulas“ stadione virė gatvės rankinio kovos – vyko jau ketvirtasis Klaipėdos gatvės rankinio turnyras. Šiais metais jame dalyvavo net 24 vaikų ir jaunimo komandos iš Klaipėdos, Kretingos, Kauno, Garliavos ir Molėtų.

Turnyro organizatorė rankinio trenerė Jovita Mikalauskienė džiaugėsi, kad turnyras vis dėlto įvyko.

„Turnyras per ketverius metus jau išaugo, nuolatiniai jo dalyviai vis klausė, kada jis vyks šiais metais, nes paprastai jį rengiame birželį. Džiaugiuosi, kad nereikia papildomai raginti dalyvių, visi mielai atvažiuoja. Dėl koronaviruso nebuvo aišku, ar renginys galės vykti, bet džiaugiamės, kad jis įvyko ir sulaukėme net 24 komandų iš įvairių Lietuvos miestų. Dalyvavo apie 250 dalyvių, kurie varžėsi šešiose amžiaus grupėse. Gaila, kad dėl neaiškios situacijos negalėjo atvykti dalyviai iš užsienio“, – pasakojo J. Mikalauskienė.

Turnyro dalyviams trijose aikštelėse teko kovoti ne tik su varžovais, bet ir su alinančiu karščiu. Organizatorė džiaugėsi, kad nepritrūko geriamo vandens, o sporto centras „Viesulas“ suteikė galimybę pasinaudoti dušais ir taip atsigaivinti.

Gatvės rankinis nuo paplūdimio rankinio skiriasi pirmiausia tuo, kad žaidžiama ant kietos dangos – asfalto ar žolės.

Įdomi taisyklė, kad vartininku gali būti bet kuris komandos žaidėjas, t. y. vieną ataką vartus gali saugoti vienas žaidėjas, kitą – kitas. Be to, įvartis įskaitomas tik tada, jei visi atakuojančios komandos žaidėjai yra varžovo aikštelės pusėje.

Taip pat gatvės rankinio žaidėjai skatinami atlikti kūrybiškus, išradingus metimus, pavyzdžiui, metimą atlikti pro pakeltą koją, atliekant suktuką ore, vadinamąją saulutę ir panašiai. Jeigu atlikus panašų veiksmą metimas yra rezultatyvus, įskaitomi iškart du įvarčiai.

Kiekvienos amžiaus grupės prizininkams turnyro pabaigoje buvo įteiktos taurės ir medaliai. Taip pat individualiais prizais apdovanoti kiekvienos komandos geriausi ir išradingiausi žaidėjai.

Be to, kiekvienai komandai atgauti jėgas po ilgos dienos padėjo turnyro organizatorių staigmena – visas kalnas picų.

„Šiais metais sugalvojome, kad reikia dalyvius truputį palepinti, o picos tikrai yra mėgstamos. Ypač po tokio nemažo krūvio, tikiu, jos visiems buvo dar skanesnės“, – šypsojosi J. Mikalauskienė.

Antrus metus iš eilės turnyras vyko „Viesulo“ sporto centro stadione. Pasak trenerės, čia daug erdvės, vaikai, kurie tuo metu nežaidžia, gali išsibėgioti, laisvai mėtyti kamuolį.

J. Mikalauskienė organizatorių vardu už pagalbą ir paramą rengiant turnyrą dėkojo Klaipėdos miesto savivaldybei, „Viesulo“ sporto centrui, rankinio klubui „Dragūnas“.

Kitais metais planuojamas jau penktasis Klaipėdos gatvės rankinio turnyras. Pasak J. Mikalauskienės, bus mažasis jubiliejus, tad galbūt turnyre atsiras kokių nors naujovių.

Turnyro rezultatai

2002-2004 m. vaikinai

  1. Klaipėda-3
  2. Molėtai-1
  3. Klaipėda-1
  4. Klaipėda-2
  5. Kaunas
  6. Molėtai-2

2005-2006 m. berniukai

  1. Kaunas
  2. Klaipėda-1
  3. Klaipėda-2
  4. Klaipėda-3

2007-2008 m. berniukai

  1. Klaipėda-2
  2. Klaipėda-1
  3. Kaunas
  4. Klaipėda-3

2007-2008 m. mergaitės

  1. Klaipėda-2
  2. Klaipėda-1
  3. Kretinga

2009-2010 m. berniukai

  1. Klaipėda-2
  2. Kaunas
  3. Klaipėda-1

2009-2010 m. mergaitės

  1. Klaipėda-2
  2. Klaipėda-1
  3. Garliava
  4. Kretinga

Turnyro nuotraukų albumą galite peržiūrėti ČIA.