Paplūdimio rankinio turnyre antrą kartą rungėsi šeimos

Liepos 25-26 dienomis Smiltynėje vyko jau antrasis Šeimų paplūdimio rankinio turnyras, kuriame dalyvavo 9 šeimų komandos iš Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Vainodės (Latvija).

Šį kartą komandos buvo padalintos į dvi grupes, ir jose varžybos vyko rato sistema.

Pirmojoje grupėje nugalėtoja tapo komanda iš Šiaulių, antri liko vilniečiai, treti – klaipėdiečiai, ketvirti – kauniečiai, penkti – Norvegijoje dirbančių ir gyvenančių lietuvių šeima.

Antrojoje grupėje rungtyniavo 4 komandos, kurių sudėtyse buvo Lietuvos, Latvijos ir Islandijos aukščiausiose rankinio lygose rungtyniaujančių žaidėjų. Šiais metais lietuviams pavyko nugalėti praėjusių metų stipriausias šeimų turnyro komandas iš Latvijos.

Pirma buvo visas 3 pergales iškovojusi jungtinė klaipėdiečių Juškėnų ir Stropų komanda.

Antrą-ketvirtą vietas užėmusių komandų galutinė rikiuotė paaiškėjo tik susumavus praloštų-išloštų kėlinių santykį, nes visos trys komandos turėjo po vieną pergalę ir 2 pralaimėjimus.

Antra liko Butkų ir Virbauskų komanda iš Šiaulių, trečia – stipriausia praėjusių metų Pavelsų komanda (Latvija),  ketvirti – Mickai (Latvija).

„Turnyras po truputi „įsivažiuoja“ ir „augina raumenis“. Turnyro vyr. teisėjas buvo Klaidas Janeika, atestuotas paplūdimio rankinio teisėjas, kuris puikiai atliko savo pareigas. Kitais metais tikimės dar labiau prasiplėsti geografiniu požiūriu“, – kalbėjo turnyro organizatorius Vidmantas Toliušis.