Pasiilgusieji rankinio susitiko paplūdimyje

Šeštadienį Pirmosios Melnragės paplūdimyje vyko paplūdimio rankinio turnyras „Pasiilgau rankinio“, kuriuo tarsi atidarytas vasaros sporto sezonas. 

Paplūdimio rankinio turnyre dalyvavo beveik 30 rankininkų, kurie varžėsi sudarytose mišriose komandose. Tarp turnyro dalyvių buvo ir profesionalus rankininkas Karolis Stropus, komandos „CSC Telecom-Mėmelis“ žaidžiantysis treneris Kęstutis Kremeris.

„Dauguma dalyvių buvo klaipėdiečiai, „Viesulo“ sporto centro auklėtiniai, bet buvo svečių ir iš Vilniaus, Šiaulių, Kaltinėnų. Sudarėme 4 apylyges, mišrias komandas ir žaidėme rato sistema. Kam neužteko 3 sužaistų rungtynių, tie, pasiskirstę į 2 komandas, dar sužaidė ketvirtąsias rungtynes“, – pasakojo turnyro iniciatorius, rankinio treneris Vidmantas Toliušis.

Turnyro metu buvo pasirūpinta ir apsaugos priemonėmis – dezinfekciniu skysčiu, termometru temperatūrai pamatuoti.

Jis vylėsi, kad turnyras sudomins daugiau rankininkų, taip pat ir profesionalų, tačiau šįkart dauguma dalyvių buvo jaunimas.

„Rankinio treneriai džiaugiasi dėl Klaipėdos jaunimo noro žaisti rankinį, kviečia prie jaunųjų sportininkų prisijungti ir mėgėjus, ir profesionalus, ir veteranus. Noriu priminti, kad visą vasarą vyks projektas „Vasaros paplūdimio rankinio trečiadieniai“ , kurio metu kiekvieną trečiadienį nuo 18.30 val. Pirmojoje Melnragėje laukiami visi, norintys pažaisti paplūdimio rankinį. Be to, antroje liepos pusėje planuojama surengti dar vieną panašų turnyrą“, – išbandyti paplūdimio rankinį kvietė V. Toliušis.

Jis viliasi, kad panašius rankinio turnyrus žaidžiant ant smėlio ar žolės suorganizuos ir kitų Lietuvos miestų ar miestelių rankinio entuziastai, taip suteikdami galimybę vietiniams ir aplinkinių rajonų rankininkams rungtyniaujant patirti geras emocijas.

„Būtų labai puiku, jei šią vasarą, įvairiuose šalies regionuose įvyktų kokie 5-6 turnyrai, kurių tikslas – suteikti džiaugsmo varžantis rankinio aikštelėje ir bendraujant su bendraminčiais už aikštelės ribų. Būtų puiku, kad pergalė nebūtų pagrindinis šių turnyrų tikslas“, – pabrėžė V. Toliušis.