„Dragūnui“ baigėsi ir Baltijos rankinio lygos čempionatas

Lietuvos rankinio lyga (LRL) dėl koronaviruso pandemijos nusprendė baigti šį sezoną ir nugalėtojų nepaskelbti. Tokiu pat keliu pasuko ir Baltijos rankinio lyga (BHL). Toks sprendimas priimtas pirmadienio rytą.

2019-2020 metų sezono BHK čempionato nugalėtojai ir prizininkai nėra skelbiami.

„O geras. Apie tokį sprendimą sužinojau iš jūsų. Sprendimas logiškas“, – vakar priešpiet „Vakarų ekspresui“ telefonu susisiekus kalbėjo Klaipėdos „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Jo teigimu, pirmą kartą per jo treniravimo karjerą sportininkai turės tokią ilgą pertrauką iki kito sezono.

„Išeina plius minus keturių mėnesių tarpas, tad kitas sezonas bus labai įdomus.

Jei viskas bus gerai, tada kitam sezonui pradėsime ruoštis ne rugpjūčio mėnesį, kaip buvo įprasta, bet anksčiau. Gali būti, kad intensyviai treniruosimės jau nuo liepos 1 dienos.

Tikėtina, kad bus karščiai, tačiau treniruotis kuo anksčiau būtina – reikės įeiti į sportinę formą. Dabar visi treniruojasi individualiai, o tai tikrai nėra tas pats, kas treniruotis su komanda“, – pabrėžė A. Juškėnas.

Pasak jo, jau nuo kovo 20 dienos komandos žaidėjai, kurie gyvena ne Klaipėdoje, išvyko į savo namus ir treniruojasi pagal atskiras programas.

Pagal planą birželio mėnesio viduryje ir liepos mėnesio pradžioje Lietuvos rankinio rinktinė, kurioje yra ir būrys dragūniečių, žais atrankos į 2021 metų pasaulio čempionato rungtynes su Lenkija ir Baltarusija.

„Į Lietuvos rinktinę tikrai turėtų patekti Lukas Simėnas, Gabrielius Virbauskas ir Gytis Šmantauskas, tarp kandidatų – Benas Butkus, Gintaras Cibulskis ir Lukas Juškėnas. Taigi, bet kokiu atveju visiškai atsipalaiduoti negalime, turime būti pasiruošę Lietuvos rinktinės kovoms. Su šiais žaidėjais dirbsiu individualiai – pateiksiu jiems užduotis ir planus nuotoliniu būdu“, – sakė A. Juškėnas.

BHL čempionate iki finalinio ketverto dragūniečiams buvo likę sužaisti vos vienas rungtynes.

Pirmąją ketvirtfinalio dvikovą Estijoje prieš Polvos „Serviti“ ekipą „Dragūnas“ laimėjo vieno įvarčio skirtumu – 29:28 (17:14). Antrąsias rungtynes klaipėdiečiai turėjo žaisti namuose, bet jos dėl koronaviruso pandemijos neįvyko.

Priminsime, kad „Dragūno“ rankininkai, kurie 9 kartus per pastaruosius 10 metų džiaugėsi Lietuvos čempionų titulais, ir šiemet buvo Lietuvos rankinio lygos lyderiai – tapo reguliariojo sezono nugalėtojais. Visgi lygos valdybos posėdyje buvo nuspręsta čempionatą pabaigti nepaskelbus nugalėtojų ir prizininkų. Taigi, taip jau susiklostė, kad šį sezoną „Dragūno“ vyrai liko be titulų.

Tiesa, „Dragūnas“ kovo 1 dieną Alytuje kovėsi Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės finale, tačiau čia 2 įvarčiais – 29:31 (11:12) nusileido Vilniaus VHC „Šviesos“ komandai.

Kur kas sėkmingiau sezonas susiklostė Klaipėdos dailiosios lyties atstovių rankinio ekipai „Viesulo SC-Dragūnas“ – jos spėjo pabaigti čempionatą ir tai padarė aukščiausia nata – apgynė Lietuvos moterų pirmos lygos čempionių titulą.

„Vakarų ekspresas“, Paulius Matulevičius