„Dragūnas“ – reguliariojo sezono nugalėtojas

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai trečiadienį užsitikrino Lietuvos rankinio lygos reguliaraus sezono nugalėtojų vardą. Savoje aikštelėje Klaipėdos ekipa, Kovo 11-osios proga padabinusi veidus trispalvėmis, rezultatu 32:29 (14:16) nugalėjo Alytaus „Varsą-Stronglasą“.

Pirmąjį rungtynių kėlinį žaidimą kontroliavo svečiai. Per pirmas dešimt minučių „Varsa“ atsiplėšė trimis įvarčiais – 4:7. Kėliniui įpusėjus „Dragūnas“ rezultatą išlygino – 8:8, tačiau neilgam, nes alytiškiai vėl atitrūko 9:11, 12:14, 14:16.

Antrą kėlinį aikštelės šeimininkai pradėjo geriau gindamiesi ir taikliau atakuodami varžovų vartus, tad pavyko reabilituotis ir persverti rezultatą savo naudai – 15:18, 21:20. 

Nuo to momento „Dragūnas“ ėmė tiestis ir krautis persvarą – 25:22, 28:24. Tačiau dzūkai nebuvo nusiteikę pasiduoti ir sugebėjo atsilikimą sumažinti – 28:27.

Per paskutines keletą minučių „Dragūno“ žaidėjai dar pelnė keturis įvarčius, alytiškiams leidę įmesti tik du, tad rungtynės laimėtos trijų įvarčių persvara – 32:29.

Po rungtynių „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas džiaugėsi, kad pavyko užsitikrinti reguliariojo sezono nugalėtojų vardą.

„Galbūt ne visi supranta, kad tai taip pat yra svarbu. Po šiandienos galime būti ramūs, kad niekas mūsų nebepavys. Reguliariojo sezono nugalėtojais tapome, jei neklystu, jau vienuoliktą kartą. Tai yra didelio meistriškumo rodiklis“, – pabrėžė A. Juškėnas.

Vis dėlto sykiu jis pripažino, kad norėjosi, jog rungtynės su dzūkais būtų lengvesnės, mat jau šeštadienį laukia atsakomosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės su Polvos „Serviti“ iš Estijos.

„Šiandien norėjome žaisti lengvesnes rungtynes, leisti pailsėti kai kuriems žaidėjams, deja, to nepavyko padaryti. Dar nepasiekėme tokio lygio, kad galėtume Lietuvoje žaisti nepilna jėga ir laimėti rungtynes. Visos komandos su mumis taip stipriai kapojasi, kad mes privalome žaisti maksimaliai. Prisipažinsiu, nežinau net kelių Alytaus komandos žaidėjų pavardžių, kurie šiandien žaidė, o mes vargiai susikūrėme persvarą. Tai labai blogai ir taip neturėtų būti“, – komentavo A. Juškėnas.

„Dragūno“ žaidėjas Benas Butkus akcentavo, kad prieš rungtynes su Alytaus ekipa buvo kelti du tikslai: užsitikrinti pirmąją vietą turnyro lentelėje ir pasiruošti savaitgalio rungtynėms.

„Užsitikrinome pirmąją vietą, bet žaidimą dar reikia šlifuoti. Savaitgalio rungtynės labai svarbios. Jų kaina – Baltijos lygos finalinis ketvertas. Vien ten pakliūti mums yra didelis pasiekimas ir didelė patirtis“, – sakė B. Butkus.

Praėjusį savaitgalį „Dragūnas“ iš Estijos grįžo su vieno įvarčio pranašumu. Tačiau jis, B. Butkaus nuomone, yra labai menkas.

„Vis tiek turėsime kovoti nuo pirmos minutės ir viskas bus iš naujo. Kad patektume į Baltijos lygos finalo ketvertą, turime laimėti arba sužaisti lygiosiomis. Jei pralaimėtume vienu įvarčiu, viskas spręsis pagal tai, kiek įvarčių būsime įmetę mes, kiek varžovas. Bet net negalvojame apie tokius scenarijus kaip lygiosios ar pralaimėjimas – galvojame tik apie pergalę“, – užtikrintai kalbėjo B. Butkus.

Rungtynės su Polvos „Serviti“ arenoje Taikos pr. 61A vyks šeštadienį, kovo 14 d., 14 val.

Statistika

„Dragūnas“: Gabrielius Virbauskas – 8, Benas Butkus – 7, Laurynas Simonavičius – 6, Gytis Šmantauskas – 4, Lukas Simėnas, Tomas Valentukevičius – po 3, Orestas Biknius – 1.

„Varsa-Stronglasas“: Nedas Buronko – 10, Gintautas Adamkevičius – 6, Remigijus Čepulis – 4, Irmantas Asakavičius – 3, Rokas Lastauskas, Arnas Lubauskas – po 2, Aurelijus Sabonis, Žygimantas Micevičius – po 1.