Apie kineziterapijos naujienas – iš profesionalų lūpų

Dirbant su aktyviai sportuojančiais žmonėmis, itin svarbu nuolat tobulėti, kad būtų galima jiems efektyviau padėti, jei tektų susidurti su traumomis. Vasario mėnesį Klaipėdos rankinio klubo „Dragūnas“ kineziterapeutas Šarūnas Jurkšys dalyvavo dviejuose seminaruose, kuriuose kėlė savo kvalifikaciją.

Pirmasis seminaras buvo Vilniuje, jį vedė patyręs dėstytojas Craig Smith, visą savo karjerą dirbęs sporto komandose bei nacionalinėse rinktinėse, privačioje praktikoje. Seminaro metu C. Smith dalyvius supažindino su dry needling (sausos adatos terapija) koncepcija.

„Mokėmės atpažinti minkštųjų audinių keliamus skausmus ir juos gydyti naudojant sausos adatos terapija. Taip pat buvo skiriama labai daug laiko praktiniams užsiėmimams, kurių metu vienas ant kito bandėme sausos adatos terapiją“, – pasakojo Š. Jurkšys.

Kitas seminaras „Fascia kūno katapulta“ vyko Kaune. Jame kalbėta apie sausgyslių patologijas ir jų gydymo būdus. 

„Seminaro metu dėstytojas pateikė naujausią informaciją apie sausgyslių uždegimų etiologiją, diagnostiką bei jų gydymo būdus. Lektorius pasidalino savo klinikiniais įgūdžiais diagnozuojant sausgyslių patologijas bei jau patikrintais gydymo būdais“, – sakė Š. Jurkšys.

Kineziterapeuto teigimu, seminaruose įgytos žinios ir praktiniai gebėjimai padės nustatyti fiziškai aktyvaus jaunimo patiriamus minkštųjų audinių keliamus skausmus ir taip greičiau suteikti jiems reikalingą pagalbą, kad jaunimo reguliarus fizinis aktyvumas nesumažėtų arba laikotarpis, kuriuo jie negalės fiziškai aktyviai judėti, būtų kuo trumpesnis.

Projektas „Sporto specialistų kvalifikacijos kėlimas siekiant skatinti jaunimo fizinio aktyvumo ugdymą“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.