Gintaras Cibulskis po sunkios pergalės: „Žaidėme kaip buldozeriai“

Šeštadienį rungtynėse namuose Klaipėdos "Dragūno" rankininkai po nelengvos kovos rezultatu 36:33 (16:16) nugalėjo Vilniaus "Vilnių". Šių komandų akistata buvo pažymėta dideliu skaičiumi klaidų.

Lietuvos rankinio lygos dvikova buvo itin emocinga ir nelengva abiem komandoms.

Rungtynių pradžioje į priekį išsiveržė "Dragūnas", tačiau antroje pirmojo kėlinio pusėje vilniečiai sugebėjo rezultatą išlyginti ir lygus rezultatas buvo iki pat kėlinio pabaigos- 5:1, 6:3, 8:8, 12:12, 16:16.

Antrame kėlinyje žaidimas toliau buvo apylygis. Rungtynų lūžis įvyko 50-ąją minutę, kai "Dragūnas" sužaidė sėkmingą atkarpą 5:1 ir padidino savo persvarą – 32:27. 

Susikurta persvara buvo trapi, nes netrukus "Vilnius" vėl priartėjo ir sumažino atotrūkį iki trijų įvarčių. Tačiau Klaipėdos komanda sugebėjo išlaikyti šią nedidelę persvarą ir įsirašyti du svarbius taškus.

Visą rungtynių laiką žaidimas buvo įtemptas ir tai lėmė žaidėjų nuolat daromas klaidas.

Iš viso per rungtynes buvo mesta 10 septynių metrų baudinių, žaidėjai net 18 kartų buvo išsiųsti pailsėti dviem minutėms, buvo parodytos 5 geltonos kortelės, iš kurių dvi buvo skirtos abiejų ekipų treneriams.

Du "Dragūno" žaidėjai – Gytis Šmantauskas ir Lukas Vanagas – buvo priversti palikti aikštelę, kai po tris kartus gavo 2 minučių pašalinimus ir jiems buvo parodyta raudona kortelė.

Tiesioginė raudona kortelė, o po to ir mėlyna kortelė buvo parodyta šiurkščiai "Dragūno" atakuojantį žaidėją stabdžiusiam vilniečių ekipos žaidėjui Jaime German Federico.

"Rezultatas – nugalėjome, bet sunkiai. Neįsivažiuojame niekaip po Naujųjų metų. Turime problemų daug, net nežinau, kokių, gal psichologinių. Kol kas nematome tikrojo "Dragūno" žaidimo, net nepanašu į tą gerą žaidimą. Tai nelabai geros nuotaikos, nors ir laimėjome. Tai verčia sunerimti, nes sezonas eina į pabaigą ir jeigu toliau taip žaisime, turėsime labai didelių problemų. Labai sunkiai viskas buvo, kaip buldozeriai statybų aikštelėje žaidėm. Greičiausiai varžovas mums tokį žaidimą primetė, nes tai nebuvo panašu į mūsų žaidimą. Tai, kaip žaidėme šiandien, kažkokia nesąmonė", – komentavo "Dragūno" žaidėjas Gintaras Cibulskis.

Jis pabrėžė, kad būtina tobulinti gynybą, tad treniruotėse teks išlieti daugiau prakaito. 

"Nėra bendradarbiavimo tarp žaidėjų gynyboje. Įmetėme 36 įvarčius, panašiai kaip ir kitose rungtynėse, bet praleidome 33 įvarčius. Tai tikrai daugoka", – sakė G. Cibulskis.

Artimiausios kitos rungtynės "Dragūno" laukia vasario 19 d. išvykoje. Lietuvos rankinio lygos rungtynėse Garliavoje Klaipėdos ekipa susitiks su "Kauno Ąžuolu-KTU".

Statistika

"Dragūnas": Gabrielius Virbauskas – 9 (2 iš 7 m), Deividas Virbauskas – 7 (1 iš 7 m), Laurynas Simonavičius – 6, Gintaras Cibulskis – 5, Gytis Šmantauskas – 4 (1 iš 7 m), Mykolas Lapiniauskas – 4, Arvydas Bučius – 1.

"Vilnius": Vaidas Drevinskas – 11, Martynas Žala – 9, Martynas Lapinskas – 6 (1 iš 7 m), Robertas Skobas, Domantas Raudonius – po 3, Deivydas Matulis – 1.