Gilinti žinių – į Švediją

Klaipėdos rankinio klubo „Dragūnas“ treneriai Artūras ir Rasa Juškėnai sausio 24-26 dienomis lankėsi Stokholme, Švedijoje, kur kėlė savo kvalifikaciją.

Šiomis dienomis Stokholme vyko 22-oji tarptautinės rankinio organizacijos Forum Club Handball generalinė asamblėja, kurios metu buvo aptariamos įvairios rankinio aktualijos, problemos, galimi jų sprendimo būdai, dalijamasi patirtimi, kaip sudominti ir pritraukti į sportą daugiau jaunimo.

„Susipažinome su naujausiomis fizinio aktyvumo skatinimo, treniravimo programomis, metodais ir kitomis aktualijomis. Buvo naudinga išgirsti, kaip kiti Europos klubai dirba, siekdami sudominti, pritraukti ir paskatinti reguliariai sportuoti jaunimą, organizuojant didelius sporto renginius, socialinius projektus, fizinio aktyvumo skatinimo veiklas“, – pasakojo A. Juškėnas.

Taip pat asamblėjos metu vyko ir praktinės veiklos – stebėtos Europos vyrų rankinio čempionato rungtynės, analizuotas sporto ir kitų specialistų darbas sutelkiant bendruomenę ir t. t.

Planuojama įgytas žinias ir įgūdžius pritaikyti Klaipėdos miesto rankinio klubo „Dragūnas“ veikloje, gerąja patirtimi pasidalinti su Klaipėdos miesto rankinio sporto specialistais.

Projektas „Sporto specialistų kvalifikacijos kėlimas siekiant skatinti jaunimo fizinio aktyvumo ugdymą“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.