„Dragūnas“ – LRF taurės finalo ketverte

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pirmadienio vakarą žengė į Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės finalo ketvertą. Atsakomosiose rungtynėse „Dragūnas“ rezultatu 31:47 (16:25) nugalėjo LRF pirmos lygos debiutantus Klaipėdos „CSC Telecom-Mėmelį“. Pirmąsias rungtynes „Dragūnas“ laimėjo rezultatu 44:28 (23:13).

„Dragūnas“ nuo pirmų minučių dominavo aikštelėje ir krovėsi persvarą. Po pirmojo kėlinio dragūniečiai pirmavo 9 įvarčiais.

Antrajame kėlinyje „CSC Telecom-Mėmelis“ atsiliko 19:30, tačiau sužaidus atkarpą 6:0, varžovams pavyko priartėti penkiais įvarčiais – 25:30. 

Tuo metu „Dragūno“ vyriausiasis treneris į aikštelę išleido daugiau jaunimo. Jaunieji dragūniečiai tarsi viesulas apipylė „CSC Telecom-Mėmelį“ įvarčiais ir užtikrino solidžią pergalę – 26:33, 29:39, 30:44, 31:47.

„CSC Telecom-Mėmelio“ žaidžiantysis treneris Kęstutis Kremeris pripažino, kad norėjosi geresnio rezultato, tačiau jis parodo skirtingą dviejų Klaipėdos komandų lygį.

„Vyrai stengėsi, kovojo. „Dragūnas“ galbūt buvo atsipalaidavęs, mums irgi antros rungtynės per dvi dienas. Pats negalėjau žaisti dėl šiokios tokios traumos. Šiandien stengėmės visi pažaisti. Pas mus komandoje yra tokių, kurie žaidžia mažiau ar nežaidžia, tai šiandien stengėmės visus leisti į aikštelę, kad pasireikštų. Galbūt po taurės rungtynių jie geriau pasirodys ir pirmos lygos rungtynėse“, – komentavo K. Kremeris.

Jis pasidžiaugė, kad „Mėmelio“ komanda nuo sezono pradžios akivaizdžiai patobulėjo. 

„Tai atspindi mūsų rezultatai pirmoje lygoje. Iš pradžių truputį buksavome, pralošdavome vienu įvarčiu, o dabar viskas jau tvarkingai. Pirmame lygos rate dar liko sužaisti vienerias rungtynes gruodžio 21 dieną, o tada lauksime antrojo čempionato rato. Šiuo metu lentelėje esame ketvirti ir tik vienu tašku atsiliekame nuo trečios vietos. Mūsų tikslas yra patekti į trejetuką ir finalinį ketvertą. Kitokių tikslų sau nekeliame, tik aukščiausius“, – pabrėžė K. Kremeris.

„Dragūno“ žaidėjas Tomas Valentukevičius sakė, kad pirmadienio rungtynėse norėta leisti pailsėti pagrindinės sudėties žaidėjams, kurie savaitgalį žaidė dvejas Baltijos rankinio lygos rungtynes. Taip pat tai buvo galimybė daugiau pasireikšti ir kaupti patirtį jauniems žaidėjams.

Dabar „Dragūno“ laukia pertrauka iki sausio vidurio, kai į aikšteles grįš Lietuvos čempionato rungtynės.

„Laukia gana ilgas poilsis – reikia neužsisėdėti, neužsigulėti, judėti, kad po švenčių viskas būtų gerai“, – gerai nusiteikęs kalbėjo T. Valentukevičius.

LRF taurės pusfinalio poros paaiškės antradienį, kai bus ištraukti burtai. Kartu su „Dragūnu“ į finalo ketvertą pateko RK „Kauno Ąžuolas-KTU“, Vilniaus VHC „Šviesa“ ir HC „Vilnius“.

Statistika

„CSC Telecom-Mėmelis“: Gediminas Dumčius – 13 (2 iš 7 m), Gediminas Vaitkus, Aivaras Ramanauskas – po 4, Linas Budginas, Rokas Radavičius – po 3, Justas Tutoraitis – 2, Simonas Petrikaitis, Justinas Riauba – po 1.

„Dragūnas“: Orestas Biknius – 12 (1 iš 7 m), Arvydas Bučius, Deividas Virbauskas, Ignas Savičius, Tomas Valentukevičius (1 iš 7 m) – po 5, Lukas Simėnas – 4, Benas Butkus – 3, Laurynas Simonavičius, Gabrielius Virbauskas, Gytis Šmantauskas, Gintaras Cibulskis (1 iš 7 m) – po 2.