„Dragūnas“ – pirmoje Lietuvos rankinio čempionato lentelės vietoje

Trečiadienio vakarą Lietuvos rankinio lygoje vyko lyderių dvikova – Vilniuje susitiko visą šį sezoną pirmavusi VHC “Šviesa” ir čempiono titulą ginantis Klaipėdos „Dragūnas“.

Klaipėdos komanda nuo rungtynių pradžios demonstravo gana drausmingą žaidimą ir netrukus susikūrė keturių įvarčių persvarą, kurią išlaikė iki pirmojo kėlinio pabaigos – 4:5, 8:13, 13:17.

Antrajame kėlinyje klaipėdiečiai toliau kontroliavo žaidimą ir varžovų arčiau nei 4 įvarčiais neprisileido, o paskutinę rungtynių minutę atotrūkį dar padidino dviem įvarčiais ir šventė pergalę rezultatu 26:32.

Ši pergalė nulėmė, kad „Dragūnas“ pakilo į pirmąją turnyrinės lentelės vietą, vienu tašku aplenkęs „Šviesą“. Sužaidus 8 rungtynes „Dragūnas“ turi 14 taškų (7 pergalės, 1 pralaimėjimas), „Šviesa“ – 13 taškų (6 pergalės, 1 lygiosios, 1 pralaimėjimas).

„Smagu būti pirmoje lentelės vietoje, tik gaila prarastų taškų, kurie buvo neplanuotai prarasti. Tądien žaisdami su KTU mes atrodėme labai blogai, o varžovas buvo labai agresyvus“, – po pergalingų rungtynių komentavo „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Pasak jo, trečiadienį vykstant į rungtynes ir net prieš pat žaidimą buvo neaišku, ar komandai galės padėti Lukas Vanagas, nes vėl jaučia kelio skausmus. Taip pat komandai vis dar negali padėti po atliktos operacijos reabilitaciją atliekantis Lukas Juškėnas ir po traumos besigydantis Lukas Simėnas.

„Jeigu Lukas Vanagas nebūtų galėjęs žaisti, nebūtų buvę kuo pakeisti Gyčio Šmantausko ir Deivido Virbausko, jiems būtų tekę žaisti be keitimų. Tačiau taupėme Vanagą kiek galėjome“, – sakė A. Juškėnas.

Pasak trenerio, pergalė paskutinėse pirmojo čempionato rato rungtynėse svarbi ir tuo, kad dragūniečiai po keletos nesėkmingų ar prastai sužaistų rungtynių parodė, kad vis dėlto gali gerai gintis, praleisdami tik 13 įvarčių per kėlinį, ir žaisti greitą žaidimą.

„Manau, kad gerai sužaidėme, nepaisant to, kad pirmame kėlinyje buvo neįmestų įvarčių iš pozicijų, iš kurių tikrai galėjome įmesti, bet pritrūkdavo sėkmės. Mūsų potencialas tikrai didelis, manau, šiandien demonstravome gana solidų ir brandų žaidimą. Mes tikrai norėjome ir siekėme šio laimėjimo. Pirmame kėlinyje įgijome persvarą, ją išlaikėme, kontroliavome žaidimą ir neleidome varžovui priartėti, išlaikydami persvarą. Galbūt pirmą kartą šį sezoną kalbu pozityviai, bet pozityvumas visada turi virsti įvarčiais. Jei taip būtų, galbūt jau būtume pasaulio čempionai“, – geros nuotaikos neslėpė A. Juškėnas.

„Kai viską darai taip, kaip sutarta, o kamuolys dėl „n“ priežasčių nepasiekia tikslo ir žinai, kodėl jis neatsidūrė vartuose, tada neima pyktis. Bet kartais būname tokie energingi tarsi vėžliai Jūrų muziejuje – tada būna atitinkamas rezultatas ir įvertinimai“, – pridūrė treneris.

Tačiau, A. Juškėno teigimu, ilgai džiaugtis pergale neteks, nes jau šį savaitgalį Klaipėdoje laukia net dvejos Baltijos rankinio lygos rungtynės su pajėgiais ir aukšto meistriškumo varžovais – Polvos „Serviti“ (Estija) ir Ryhimakio „Cocks“ (Suomija). 

„Mums reika šiandien pasidžiaugti šia pergale, o rytoj – ją pamiršti ir ruoštis naujai kovai. Jei norime išsaugoti bent teorinę galimybę vėl patekti į Baltijos lygos finalo ketvertą, bent viena pergalė yra būtina. Manau, bus tikrai sunkiau nei buvo rungtynėse su „Šviesa“, nes abi atvyksiančios komandos yra profesionalesnės ir už „Šviesą“, ir galbūt už mus. Bus nelengva. Pavyzdžiui, Polvos komandą praėjusį sezoną nugalėjome išvykoje, bet pralaimėjome jiems namuose. O „Cocks“ yra Čempionų lygoje besivaržanti komanda. Bet kuriuo atveju pirmose rungtynėse su estais būsime šviežesni, todėl turime atrodyti geriau, o antrose rungtynėse kiek liks jėgų, tiek ir kovosime“, – kalbėjo „Dragūno“ strategas.

Rungtynės su Polvos „Serviti“ vyks šeštadienį, gruodžio 14 d., 14 val., su Ryhimakio „Cocks“ – sekmadienį, gruodžio 15 d., 14 val. Be to, pirmadienį, gruodžio 16 d., 19 val. „Dragūnas“ žais ir atsakomąsias Lietuvos rankinio federacijos taurės rungtynes su kita Klaipėdos ekipa – „CSC Telecom-Mėmeliu“. Tad Klaipėdos rankinio sirgalių prieš šventes laukia išties įdomios ir emocingos trys rankinio dienos.

Statistika

„Šviesa“: Karolis Antanavičius, Šarūnas Ugianskis – po 6, Laurynas Palevičius – 4, Domantas Pukas – 3, Tomas Bernatavičius, Artūras Švilpa – po 2, Ignas Grigas, Taurintas Markiavičius, Valdas Drabavičius – po 1.

„Dragūnas“: Gabrielius Virbauskas – 7, Mykolas Lapiniauskas – 6, Laurynas Simonavičius, Deividas Virbauskas, Gytis Šmantauskas – po 4, Benas Butkus, Lukas Vanagas – po 3, Gintaras Cibulskis – 1.