Moksleivių rankinio turnyras „Dragūnui – 20“

Klaipėdos rankinio klubas „Dragūnas“, šiais metais minintis 20 metų veiklos sukaktį, Klaipėdos moksleivius pakvietė dalyvauti proginiame draugiškame turnyre „Dragūnui – 20“.

Rengiant turnyrą siekiama skatinti fizinį aktyvumą, sportinę veiklą, populiarinti rankinio sporto šaką, kurti teigiamą sporto įvaizdį bendradarbiaujant su ugdymo įstaigomis, įtraukiant į procesą sportuojančius ir nesportuojančius vaikus, skatinant juos atrasti naują fizinio aktyvumo formą.

Turnyro renginiai suplanuoti keturiose Klaipėdos mokyklose. Pirmasis renginys Liudviko Stulpino progimnazijoje vyko pirmadienį, lapkričio 25 d.

Rytą šios progimnazijos penktokai pradėjo aktyviai: dalis moksleivių rungėsi žaisdami rankinį, o kiti stebėjo žaidimą tribūnose ir palaikė klasės draugus.

Turnyre dalyvavo keturių penktokų klasių komandos, kurias sudarė ir rankinį lankantys vaikai, ir su šiuo sportu anksčiau nesusipažinę moksleiviai. Taip pat išbandyti rankinį buvo kviečiami visi norintys moksleiviai – ir berniukai, ir mergaitės, tad beveik visos komandos buvo mišrios.

Trumpai su rankinio taisyklėmis supažindino ir rungtynėms teisėjavo rankinio trenerės Rasa Juškėnienė ir Auksuolė Stropienė.

„Liudviko Stulpino progimnazijos penktokai man pasirodė labai sportiški ir tikrai neblogai žaidė rankinį. Taip pat nustebino jų draugiškumas, kai vaikai tarpusavyje tarėsi, kas eis žaisti, ką darys aikštelėje. Dalis vaikų, kurie dalyvavo turnyre, lanko rankinio treniruotes, todėl jiems sekėsi šiek tiek geriau, tačiau ir kitiems sekėsi neblogai. Buvo vaikų, kurie anksčiau lankė treniruotes, bet paskui jas metė. Mes, treneriai, labai tikimės, kad anksčiau lankiusieji sugrįš į treniruotes, o kiti moksleiviai, šiandien dalyvavę turnyre ar stebėję žaidimą, galbūt susidomės rankiniu ir ateis pabandyti“, – įspūdžius pasakojo R. Juškėnienė.

Pasak jos, svarbiausia – kad vaikai judėtų ir sportuotų. Taip pat treneriams norisi, kad sportuojančių vaikų būtų kuo daugiau ir augtų pamaina reprezentacinei Klaipėdos rankinio komandai – „Dragūnui“ ir moterų komanda „Viesulo SC-Dragūnas“.

„Norime parodyti, koks naudingas yra komandinis žaidimas, bendravimas aikštelėje, disciplina, nes visi sporte įgyti įgūdžiai praverčia ir kitose gyvenimo srityse“, – kalbėjo R. Juškėnienė.

Geriausiems komandų žaidėjams ir komandai nugalėtojai įteikti prizai – „Dragūno“ marškinėliai.

Turnyro renginiai dar vyks „Smeltės“, Gedminų ir „Versmės“ progimnazijose.