Nesunkios „Dragūno“ rungtynės išvykoje

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai sužaidė dar vienerias Lietuvos rankinio lygos rungtynes. Išvykoje rezultatu 47:25 (27:14) nugalėta Šiaulių „SC Dubysa“.

Rungtynėse Šiauliuose puikiai pasirodė iš šio miesto kilę „Dragūno“ žaidėjai Deividas Virbauskas, Benas Butkus, Gabrielius Virbauskas, taip pat – klaipėdiečiai Gytis Šmantauskas ir Lukas Simėnas.

Jų vedama „Dragūno“ ekipa sparčiai krovėsi persvarą ir, nors šiauliečiai stengėsi nenusileisti, pirmojo kėlinio pabaigoje pirmavo jau 13 įvarčių.

Antrasis kėlinys aikštelės šeimininkams „SC Dubysai“ buvo dar sunkesnis. Čempionų titulą ginantys „Dragūno“ rankininkai naudojosi varžovų klaidomis ir toliau didino savo atotrūkį. Aikštelėje žaidimo laiko gavo ir jaunieji dragūniečiai.

„Galėjome būti agresyvesni gynyboje, nes pirmame kėlinyje praleidome keturiolika įvarčių. Vis dėlto įmetėme dvidešimt septynis, kas yra tikrai daug. Dar suskaičiavau bent devynis metimus, kurie buvo daugiau nei šimtaprocentiniai, bet jų neįmetėme. Manau, iš jų bent septyni turėjo būti įmesti, tad per pirmą kėlinį galėjome drąsiai įmesti ir 30 įvarčių. Taip, mes potencialo turime, bet Šiaulių komanda šį sezoną nėra tokia stipri, kaip anksčiau, ir, deja, nebuvo rimtesnis varžovas už Utenos ir Panevėžio komandas“, – komentavo „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Jo teigimu, spalio 30 d., Vilniuje vyksiančios rungtynės su HC „Vilniaus“ ekipa turėtų būti visiškai kitokios. Po to, lapkričio 1 ir 3 dienomis, Klaipėdoje teks susidurti su aukštesnio kalibro komandomis. Tuomet Baltijos rankinio lygos rungtynėse „Dragūnas“ susigrums su Minsko SKA iš Baltarusijos ir Zaporožės ZTR iš Ukrainos.

Statistika

„SC Dubysa“: Donatas Stripeika – 6, Tomas Baliutavičius, Justas Mielenis – po 5, Aivaras Budrys – 4, Arūnas Tribė – 2, Robertas Ramašauskas, Gedvinas Jocas, Povilas Šalna – po 1.

„Dragūnas“: Deividas Virbauskas, Benas Butkus – po 7, Gytis Šmantauskas – 6, Lukas Simėnas, Gabrielius Virbauskas – po 5, Laurynas Simonavičius, Orestas Biknius – po 4, Tomas Valentukevičius, Arvydas Bučius, Mykolas Lapiniauskas – po 2, Gintaras Cibulskis, Ignas Savičius, Edvinas Aidukonis – po 1.