Klaipėdos komanda varžysis ir pirmoje rankinio lygoje

Sekmadienį startuoja naujasis LRF I-osios lygos sezonas. Jame šiais metais varžysis 10 komandų, kurios žais dviejų ratų sistema, o vėliau kovos persikels į atkrintamąsias varžybas.

Šį savaitgalį įvyks pirmieji 4 LRF I-osios lygos susitikimai. Penktosios pirmojo turo rungtynės vyks tik spalio mėnesį, kadangi čempionate besivaržančiai Lietuvos jaunių rinktinei sudarytas specialus jos galimybes rungtyniauti atitinkantis tvarkaraštis.

Centrinė turo dvikova – Garliavoje

Pirmajame ture daug dėmesio turėtų susilaukti rungtynės Garliavoje, kur susikaus praėjusių metų turnyrinės lentelės kaimynai Kauno rajono SM bei Vilniaus HC „Amber“ ekipos.

Praėjusį sezoną garliaviečiai turėjo tenkintis vos 6 vieta galutinėje rikiuotėje, o „Amber“ tik per plauką neįšoko į finalinio ketverto varžybas ir finišavo penktoje vietoje. Abi komandos šį sezoną vėl turėtų būti realiomis pretendentėmis pakovoti dėl vietos tarp 4 stipriausių lygos komandų.

Pernai dar tik apsitrynę pirmosios lygos varžybose Garliavos jaunuoliai šį sezoną turėtų tapti tikru galvosūkiu visiems savo varžovams. Prie etatinių komandos lyderių Tautvydo Jožionio, Pijaus Eivos, Luko Chižkovo, Simono Pauliukaičio prisijungė ir aukštesnio lygio patirties turintis Dovydas Kuodys.

HC „Amber“ pasiruošimas sezonui klausimų kelti neturėtų. Komanda anksti pradėjo fizinį pasirengimą, vėliau žaidė keletą draugiškų rungtynių ir panašu, jog šį sezoną vilniečiai turėtų pradėti itin galingai. Pagrindinė „Amber“ stiprybė – tolygi ekipos komplektacija. Vartininkas Orest Mahilevets jau pernai demonstravo itin solidų žaidimą, patyrę Dainius Kliorė, Laurynas Pacevičius, Tadas Tumosas bei komandos jaunoji energija Lukas Ragelis, Egidijus Bražas bei kiti šį sezoną turėtų tapti vienais iš lygos lyderių.

Klaipėdiečius testuos HC „Molėtai“

Kol kas daryti aiškias prognozes kaip naujajame sezone atrodys lygoje startuosiantis naujas Klaipėdos „Memelio“ klubas išties sunku. Vis dėlto, žvelgiant į komandos paraišką šiam sezonui akivaizdu, jog patrankų mėsa naujokai tikrai nebus. Klaipėdos „Dragūnas“ savo jaunimui leis vilkėti ir „Memelio“ marškinėliais LRF I-osios lygos kovose, tad Tomas Valentukevičius, Orestas Biknius, Mantas Stankaitis, Ignas Savičius žaidybinę praktiką daugiausiai rinksis būtent čia. Pridėkime dar, jog ekipoje yra registruotas ir Kęstutis Kremeris, dar visai buvęs vienu pagrindinių „Dragūno“ gynybinių ramsčių ir gauname tikrai įdomią ir konkurencingą ekipą.

Vis dėlto, lengva „Memeliui“ jau pirmose rungtynėse tikrai nebus, kadangi į uostamiestį atvykta praėjusių metų vicečempionai – HC „Molėtai“. Lyderius išsaugojusi komanda ir šiemet turėtų būti priskiriama prie lyderių. Be abejo, „Molėtai“ ir toliau bus priklausomi nuo savo pagrindinio įžaidėjo Mindaugo Agurkio, kurį pernai sustabdyti varžovams sekdavosi itin sunkiai. Tvirtą sirgalių užnugarį visuomet turinti Molėtų komanda šį sezoną vėl realiai pretenduos į prizines vietas ir į Klaipėdą vyks taip pat tik su vienu tikslu – laimėti.

Tauragės „Šiltauros“ laukia Varėnos „Ūlos“ išbandymas

Tikėtis daug intrigos šiose rungtynėse vargu ar reikėtų. Nors „Ūla“ ir prarado Tomą Valentukevičių bei Taurintą Markiavičių, tačiau Varėna yra miestas, kur į vieną vietą pretenduoja net keli tos pačios pozicijos žaidėjai. Išsaugoję komandos branduolį, pasipildę sporto mokyklos auklėtiniais praėjusių metų reguliaraus sezono nugalėtojai tikslų mažinti neturėtų. Galbūt komandai prireiks laiko ieškant naujų lyderių puolime, tačiau „Ūlos“ stiprybė yra gynyba ir bent jau pirmojo turo rungtynėse „Šiltaurai“ ją pralaužti bus itin sudėtinga.

Tauragės ekipa savo ruožtu ir toliau išlieka bene jauniausia komanda visoje lygoje. Pernai tauragiškiams kovoti dėl taškų sekėsi itin sunkiai, tačiau komanda naująjį sezoną turėtų pasitikti paaugusi tiek teoriškai, tiek praktiškai. Tikėtis, jog Tauragės komanda galėtų pakonkuruoti dėl vietos pirmajame ketverte sunku, tačiau keltis tikslus patekti į atkrintamąsias varžybas (7 vieta) tauragiškiai turėtų.

„Sokol“ sezoną pradės Pasvalyje

Stabilumas. Tokiu žodžiu galima apibūdinti praėjusiais metais ketvirtoje vietoje galiausiai likusią Šalčininkų rajono „Sokol“ komandą. Kiekvieną sezoną šalčininkiečiai kaunasi dėl aukščiausių pozicijų LRF I-ojoje lygoje ir natūralu, jog šie tikslai nesikeis ir šiemet. Šalčininkų klubas išsaugojo visus pagrindinius savo žaidėjus, o ekipos branduolys kartu jau yra ne vieną sezoną, tad galima prognozuoti, jog jau nuo pirmųjų rungtynių „Sokol“ demonstruos gerą žaidimą. Andrej Gaiduk, Jan Girdijevskij, Darjuš Gurecki realu, jog ir toliau šturmuos turo žaidėjų TOP7.

Geriausi tarp silpniausių. Tokie pernai buvo Pasvalio rankininkai LRF I-osios lygos kovose. Savo konkurentus turnyrinės lentelės apačioje pasvaliečiai įveikdavo gana užtikrintai, tačiau mesti rimtesnių iššūkių lygos lyderiams neįstengdavo Pagrindinė to priežastis buvo – menka ekipos rotaciją. Šį sezoną komandos paraišką papildė būrys jaunų žaidėjų, kuris turėtų praplėsti ekipos rotaciją ir galbūt netgi suteikti kažkiek poilsio nepailstančiam komandos lyderiui Mindaugui Nakvosui. Vis dėlto, namuose žaisiantiems pasvaliečiams pakovoti dėl taškų jau pirmajame ture bus labai sudėtinga užduoti.

handball.lt informacija