Baltijos rankinio lygoje „Dragūnas“ išplėšė lygiąsias

Penktadienio vakarą Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai savų sirgalių akivaizdoje sugebėjo iškovoti vieną tašką Baltijos rankinio lygos čempionate. Rungtynės su Minsko SKA (Baltarusija) baigėsi lygiosiomis – 26:26 (16:16).

Rungtynės buvo itin įtemptos – komandos žaidė įvartis į įvartį ir nė viena komanda nė sykio nebuvo priekyje daugiau nei trimis įvarčiais.

Itin audringos buvo paskutinės kelios rungtynių minutės. Paskutinę minutę rezultatas buvo lygus – 25:25. Septynių metrų baudinį į klaipėdiečių vartus įmetė SKA lyderis Mikita Vailupau, išvedęs savo ekipą į priekį. Tuo metu buvo likę žaisti vos apie 12 sekundžių. Per jas „Dragūnui“ pavyko surengti greitą ataką ir Gabrieliaus Virbausko įvartis išplėšė lygiąsias.

„Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas artėjant šioms rungtynėms buvo akcentavęs, kad svarbu iškovoti bent tašką – tai ir pavyko padaryti. Dar bent vieno taško komanda sieks rungtynėse namuose su Zaporožės ZTR jau šį sekmadienį, sausio 20 d., 14 val.

„Buvo geros rungtynės, geras žaidimas. Malonu, kad komanda jau atrodo normaliai, taip, kaip mes atrodėme ir paskutinį kartą žaisdami Baltijos lygoje. Bet paskui žaisdami Lietuvoje parodėme, kad mes turime du veidus. Labai noriu, kad dabar taip neatsitiktų. Vienas taškelis jau yra, sekmadienį, manau, taip pat susikausime“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Pasak jo, ekipai iki pergalės pritrūko visai nedaug, tačiau tarp koją pakišusių veiksnių buvo ir rotacijos stoka.

„Minsko komanda tikrai protingai naudojo savo žaidėjus ir nebijojo leisti kitų žaidėjų tiek pirmam kėlinyje, tiek antrame. O mes keturiasdešimtą minutę jau buvome visiškai mirę. Žaidėme praktiškai septyniese aštuoniese. Reikėjo leisti ir kitus žaidėjus, bet žinantkai kurių žmonių pasirengimo lygį ir gebėjimą suklysti buvo baisu tai daryti. Vis dėlto aš be to neapsieisiu, žaidžiant su tokiomis komandomis privalu juos leisti. Tai yra dar viena pamoka, kad aštuoniese nelaimėsime rungtynių“, – komentavo A. Juškėnas.

Dragūnietis Karolis Stropus neslėpė, kad tai pirmosios stiprios rungtynės šiais metais. 

„Mes iš tikrųjų laukėme, buvome pasiruošę, jėgų turėjome tikrai daug šioms rungtynėms. Iš tikro labai nedaug trūko iki pergalės. Buvo labai intensyvios rungtynės – labai daug jėgos, greičio, ypač pirmomis minutėmis, kai mums šiek tiek reikėjo pristabdyti jų krašto žaidėjus, labai greitai atlikusius atakas. Ir, žinoma, šiek tiek sėkmės pritrūko, vieno žingsnio iki pergalės. Na, bet laukia dar vienerios rungtynės šią savaitę, tikimės, kad atsigausime ir būsime dar stipresni šį sekmadienį“, – kalbėjo K. Stropus.

Statistika

„Dragūnas“: Karolis Bliuvas – 7 įvarčiai, Karolis Stropus, Gabrielius Virbauskas – po 5, Lukas Simėnas – 3, Gintaras Cibulskis – 2, Deividas Virbauskas, Modestas Vaitekūnas, Benas Butkus, Maksim Valiuvač – po 1 įvartį.

„SKA“: Mikita Vaulupau – 8 įvarčiai, Dzmitry Nikulenkau, Bogdan Cherkashschenko – po 4, Artsiom Rabushka, Ivan Brouka – po 3, Uladzislau Kryvenka – 2, Dzmitry Kamyshyk, Viachaslau Bokhan – po 1.

Palikite atsiliepimą