Pirmas žingsnis LRF taurės link – solidžia persvara

Klaipėdos „Dragūnas“ užtikrintai žengė pirmąjį žingsnį „CBet“ Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės ketvirtfinalyje. Trečiadienio vakarą rezultatu 41:24 (22:11) įveikta Šiaulių „SM Dubysa“.

Po rungtynių „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas akcentavo, kad varžovai atvyko tikrai ne pajėgiausios sudėties, todėl pergalė ir buvo tokia lengva.

„Manau, kad jau galima sakyti, jog išėjome į finalinį etapą, nes Šiauliuose pralaimėti 18 įvarčių būtų sunkoka. Vis dėlto šių rungtynių nesureikšminame, dar reikia taip pat gerai sužaisti Šiauliuose“, – sakė A. Juškėnas.

Šiandien progą pasireikšti gavo paprastai mažiau laiko aikštelėje gaunantys žaidėjai. A. Juškėnas juokavo, kad šiose rungtynėse istorinį įvartį pelnė gynybos ramstis Kęstutis Kremeris. Praėjusį sezoną jis taip pat įmetė vieną įvartį.

„Vis laukiu, kada jis per sezoną įmes 10 įvarčių“, – šmaikštavo A. Juškėnas.

Šiauliečių treneris Arūnas Balčiūnas apgailestavo, kad nepavyko tinkamai pasipriešinti Klaipėdos komandai.

„Ką galima pasakyti, kai atvažiavome tik su tiek žmonių. Reikia vyrams tik padėkoti, kad atidirbo šias rungtynes. Rezultatas dar gana normalus. Yra trečiadienis, darbo diena, dalis mūsų žaidėjų dirba. Sulauksime šeštadienio, pamatysime, kaip bus namuose. Šiandien puikias rungtynes sužaidė vartininkas Marius Buožys, jeigu ne jo atmušti metimai, tai skirtumas būtų gal ir 25 įvarčiai. Daugiau tik galiu pagirti, kad stengėsi vyrai, kovojo“, – komentavo A. Balčiūnas.

Antrąjį susitikimą šios ekipos žais šeštadienį, gruodžio 1 d., Šiauliuose.

Artėjantį savaitgalį vyks ir kiti „CBet“ LRF taurės ketvirtfinalio susitikimai: Vilniaus „Šviesa“ rungsis su „Kauno Ąžuolu-KTU“, Molėtų „InTransport“ – su HC „Vilniumi“, Alytaus „Varsa-Stronglasas“ – su Kauno „Granitu-Kariu“.

Šios rungtynės buvo paskutinės „Dragūno“ namų rungtynės šiais metais, tačiau laukia dar dvejos rungtynės išvykoje – gruodžio 5 dieną Vilniuje su „Šviesa“, o gruodžio 8 d – Estijoje su „Polva“.

„Bus dar dvejos rimtos rungtynės, kurioms reikia ruoštis, o šios rungtynės su Šiauliais mums nelabai padeda. Jeigu pavyks laimėti abejas rungtynes, sakyčiau, kad išeisime švęsti Kalėdų ir Naujųjų metų su gera nuotaika“, – kalbėjo „Dragūno“ strategas.

Statistika

„Dragūnas“: Laurynas Simonavičius – 7 įvarčiai, Deividas Virbauskas, Lukas Simėnas, Alain Romeo Eyebe II – po 6, Karolis Stropus, Lukas Juškėnas, Modestas Vaitekūnas, Benas Butkus – po 3, Karolis Bliuvas – 2 (2 iš 7 m), Mykolas Lapiniauskas, Kęstutis Kremeris – po 1 įvartį.

„SM Dubysa“: Donatas Stripeika – 8 įvarčiai (1 iš 7 m), Justas Mielenis – 4, Rokas Zdanavičius, Rokas Radavičius, Paulius Norkūnas, Eligijus Baranauskas – po 3 įvarčius.

Palikite atsiliepimą