Rankinio lyderių dvikovą laimėjo Klaipėdos „Dragūnas“

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai šeštadienį rezultatu 34:31 (18:15) nugalėjo Lietuvos rankinio čempionato lyderius Kauno „Granitą-Karį“ ir išsiveržė į pirmąją turnyrinės lentelės vietą.

Rungtynės abiem komandoms buvo sunkios. „Granitas“ į uostamiestį atvyko be 5 savo svarbių žaidėjų, o „Dragūnui“ trukdė žaidėjų išsiblaškymas.

Klaipėdos ekipa rungtynes pradėjo sklandžiau, netruko sukaupti 6 įvarčių pranašumą – 8:2. Vis dėlto tokia persvara švieslentėje buvo neilgai – kauniečiai ėmė tirpdyti varžovų atotrūkį – 13:9, 16:13, 18:15.

Antrojo kėlinio pradžią sėkmingiau sužaidė „Granitas“, sumažinęs savo atsilikimą vos iki vieno įvarčio – 21:20. Tačiau po sėkmingos atkarpos 4:0 „Dragūnas“ susigrąžino saugesnę persvarą. Paskutinės dešimt kėlinio minučių buvo varginančios abiems ekipoms – aikštelės šeimininkai stengėsi išlaikyti persvarą, o svečiai – ją sumažinti: 28:25, 32:30. Rungtynės baigėsi tokiu pat skirtumu, koks dažniausiai skyrė komandas žaidimo metu – 34:31.

„Dragūno“ pelnyti du taškai Klaipėdos komandą išvedė į pirmąją turnyrinės lentelės vietą. Vis dėlto žaidimo kokybe nebuvo patenkintas nei „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas, nei patys žaidėjai.

Dragūnietis Karolis Stropus akcentavo, kad reikėjo greičiau bėgti, rodyti geresnį rezultatą ir geresnės kokybės žaidimą.

„Nežinau, ar nepagauname savo žaidimo, ar kokios nors kitos problemos komandoje. Nors žaidimas lipdosi, bet vis ko nors pritrūksta, todėl dažnai daug kas nepavyksta. Įmestų ir praleistų įvarčių skaičius panašus. Turėjome laimėti solidžiau, mažiau praleisti įvarčių gynyboje, lengviau jaustis aikštelėje, kad nereikėtų taip stipriai kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Turėtų būti lengviau, bet kol kas komandai sunku“, – sakė K. Stropus.

Kauno ekipos vyr. treneris Valdemaras Novickis sakė, kad laimėti sutrukdė nuovargis.

„Kaip galima vertinti rungtynes, kai turime tik vieną keitimą. Vaikinams sudėtinga visas rungtynes ištempti, yra nuovargis. Turime didžiulių nuostolių, nes penki pagrindiniai žaidėjai negali žaisti ir neatvyko. Sunku ką nors ir komentuoti. Šiaip vaikinai stengėsi, žaidė, 31 įvartis įmestas, tik šiek tiek neapsigynėme. Tas neapsigynimas, galima sakyti, buvo dėl nuovargio“, – po rungtynių sakė V. Novickis.

Kitą trečiadienį, lapkričio 28 d., 19 val. „Dragūnas“ namuose (Taikos pr. 61A) žais Lietuvos rankinio federacijos taurės ketvirtfinalio rungtynes su Šiaulių „SM Dubysa“.

K. Stropaus teigimu, komandai reikia susikaupti, nes kitaip galima prisidaryti daug problemų.

„Reikia sužaisti taip, kaip mokame, kaip galime žaisti. Taip, kaip žaidėme Baltijos rankinio lygoje prieš stiprias komandas. Reikia, kad kiekvienas žaidėjas atsakytų už savo veiksmus, įneštų savo indėlį į žaidimą, padėtų vienas kitam. Dabar yra daugiau individualus žaidimas, trūksta komandinio susitelkimo.

Šiauliečiai čempionate nėra labai stipri komanda, bet mums silpnų komandų nėra. Manau, bus įtempta dvikova. Jeigu pavyks atgauti savo žaidimo ritmą ir tempą, per daug problemų neturėtų kilti, bet kažkodėl problemų pastaruoju metu mums kyla su visais. Stengsimės“, – apie laukiančią dvikovą kalbėjo K. Stropus.

Statistika

„Dragūnas“: Karolis Bliuvas – 10, Lukas Juškėnas – 6, Karolis Stropus – 5, Mykolas Lapiniauskas – 3, Laurynas Simonavičius, Deividas Virbauskas, Gintaras Cibulskis, Gabrielius Virbauskas – po 2, Lukas Simėnas, Benas Butkus – po 1.

„Granitas-Karys“: Paulius Šarkauskas – 15, Karolis Dambrauskas, Karolis Grigas – po 4, Tadas Bučinskas – 3, Paulius Zėringis, Lukas Feoktistovas – po 2, Lukas Gurskis – 1.

Palikite atsiliepimą