„Dragūnas-Viesulas“ sėkmingai žengia pirmoje moterų lygoje

Lietuvos moterų rankinio pirmoje lygoje rungtyniaujanti Klaipėdos moterų rankinio komanda „Dragūnas-Viesulas“ į savo sąskaitą įsirašė jau trečiąją pergalę iš trijų galimų. Sekmadienį namuose žaidusios uostamiesčio rankininkės rezultatu 38:25 (18:14) nugalėjo Šiaulių „SC Dubysą“.

Nors pirmosios rugtynių minutės žadėjo intrigą, dešimtąją minutę aikštelės šeimininkės spurtavo 7:0 ir išsiveržė į priekį – 11:5. Kėlinio pabaigoje šiaulietės bandė reabilituotis, tačiau prasidėjus pertraukai komandas skyrė keturi įvarčiai. 

Antrajame kėlinyje „Dragūnas-Viesulas“ nepaleido pagauto žaidimo ritmo ir didino atotrūkį – 23:16, 32:20. Paskutines dešimt rungtynių minučių klaipėdietės sužaidė stabiliai ir išsaugojo dviženklę persvarą – susitikimas baigėsi rezultatu 38:25.

Rezultatyviausiai klaipėdiečių gretose rungtyniavusi Austėja Rimkutė sakė, kad stengėsi visa komanda, tad ir pasiekta pergalė.

„Vyresnės žaidėjos leido pasireikšti ir jaunesnėms, kurios taip pat parodė, ką gali. Labai gerai pasirodė vartininkės, manau, tai buvo vienos geriausių jų rungtynių. Šiandien gynyboje galbūt kiek stokojome pagalbos viena kitai, bet antrame kėlinyje pasirodėme geriau. Manau, kad aš šiandien pasirodžiau geriausiai, nes įmečiau visus septynių metrų baudinius, kuriuos man leido mesti, taip pat komandos narės man padėjo. Pergalė yra treniruočių darbas, svarbiausia – eiti į treniruotes. Jeigu dirbsimes kartu, pasieksime, ką galime“, – sakė A. Rimkutė.

„Dragūno-Viesulo“ trenerė Daiva Pakulienė sakė, kad rezultatas džiugina, tačiau žaidimo kokybei dar yra priekaištų.

„Buvo klaidų, buvo ir priekaištų, tačiau buvo ir gražių dalykų, rezultatas tai ir parodo. Šiandien pabandėme naują dalyką – žaidimą septyniese be vartininko. Manau, kad galbūt ne iki galo, bet tai mums pavyko ir turėsime naują puolimo variantą. Šiandien buvo sunku dėl to, kad mes šitos komandos nežinojome, ji atėjusi iš aukščiausios lygos. Buvo neramu“, – komentavo D. Pakulienė.

Šiuo metu „Dragūnas-Viesulas“ turi tris pergales iš trijų galimų. Artimiausios rungtynės laukia su Utenos rankininkėmis, su kuriomis klaipėdietės dalinasi pirmą-antrą vietas. 

„Utenos komanda yra žinoma, su kuria žaidėme ir praėjusį sezoną, todėl žinosime, kaip ruoštis, žinodamos, kokios žaidėjos mūsų lauks. Turime vienodai taškų. Kitą sekmadienį laukia mūsų dvikova, kurios metu turbūt sudėliosime taškus turnyro lentelėje. Bandysime tobulinti gynybą, kuri, manau, yra silpniausia mūsų vieta. Ji šiek tiek gerėja, bet dar šlubuojame“, – sakė trenerė D. Pakulienė.

Statistika

„Dragūnas-Viesulas“: Austėja Rimkutė – 12 įvarčių, Aušra Stroputė – 8, Ugnė Kavalenkaitė – 7, Beatričė Ruseckaitė ir Rūta Švanytė – po 3, Fausta Abrutytė – 2, Meda Budrytė, Skirmantė Pociūtė, Akvilė Tolvaišaitė – po 1 įvartį.

„SC Dubysa“: Laura Tumaitė – 7 įvarčiai, Rita Paukštė, Ramunė Poškutė, Kornelija Stankūnaitė – po 4, Vaida Repečkaitė – 3, Deimantė Laurinavičiūtė – 2, Diana Šteimantaitė – 1 įvartis.

Palikite atsiliepimą