Skylės gynyboje „Dragūnui“ vos nepakišo kojos

Klaipėdos „Dragūnas“ savo pergalių sąrašą papildė dar vienu laimėjimu. Šeštadienį Lietuvos rankinio lygos rungtynėse savoje aikštelėje uostamiesčio komanda rezultatu 45:28 (20:17) nukovė Šiaulių „SM Dubysą“.

Pirmasis rungtynių kėlinys žadėjo intrigą – čempionų titulą ginanti Klaipėdos ekipa niekaip negalėjo susikurti sau persvaros. Šiaulių rankininkai naudojosi klaipėdiečių gynybos spragomis ir į kiekvieną įvartį atsakydavo įvarčiu.

Vis dėlto antrame kėlinyje išblaškyta „Dragūno“ gynyba grįžo į vėžes. Šiauliečiai ėmė strigti, o „Dragūnas“ – krautis persvarą. Klaipėdos komanda rungtynes baigė dviženkliu skirtumu – 45:28.

Šiaulių ekipos treneris Arūnas Balčiūnas apgailestavo, kad sėkmingai priešintis „Dragūnui“ sekėsi tik pirmąjį kėlinį.

„Klaipėdiečiai yra visa galva už mus geresni, greitesni ir taip toliau. Na, pirmas kėlinys buvo geras, kol dar buvo jėgų ir žaidė pagrindiniai žaidėjai. Antrame kėlinyje nuvargus lyderiams ir pasodinus juos ant suoliuko, žaidimas praktiškai sustojo. Komandoje beveik visi yra dirbantys, studentų vienas kitas. Dėl to išvažiuoti į rungtynes mums sudėtinga, nevažiuojame visos sudėties. Iš kitos pusės – Klaipėda ne tas varžovas, su kuriuo šiandien galėtume žaisti apylygiai. Mums pritrūko ir jėgų, ir žaidėjų“, – sakė A. Balčiūnas

„Dragūno“ lyderiu šeštadienį buvęs Gabrielius Virbauskas akcentavo, kad komandos gynyba buvo skylėta.

„Rezultatas, nors ir atrodo teigiamas, toks nėra. Pirmąjį kėlinį pradėjome nekaip, ypač gynyboje. Puolime lyg ir sekėsi, bet su gynyba reikia stipriai padirbėti. Taip gintis mes tikrai negalime. Pirmame kėlinyje buvo daug varžovų „prakirtimų“ į šešių metrų zoną, su tuo nesusitvarkėme, mažai kalbėjomės gynyboje. Antrame kėlinyje sekėsi geriau, perėmėme nemažai kamuolių, metėme greitų metimų ir taip atsiplėšėme. Uždavinys buvo praleisti kuo mažiau įvarčių į savo vartus. Galima sakyti, kad šio uždavinio neįvykdėme, nes praleisti 28 įvarčiai yra tikrai per daug“, – komentavo G. Virbauskas.

Statistika:

„Dragūnas“: Gabrielius Virbauskas – 10 įvarčių, Karolis Bliuvas – 8 (3 iš 7 m), Alain Romeo Eyebe II, Lukas Juškėnas – po 5, Karolis Stropus, Mykolas Lapiniauskas, Modestas Vaitekūnas – po 4, Arvydas Bučius, Lukas Simėnas – po 2, Laurynas Simonavičius – 1.

„SM Dubysa“: Rokas Radavičius – 8 įvarčiai, Rokas Lesčinskas – 7, Aivaras Budrys – 4 (1 iš 7 m), Eligijus Baranauskas – 4, Justas Mielenis –  2, Donatas Stripeika – 2 (1 iš 7 m), Egidijus Dambrauskas – 1.

Palikite atsiliepimą