Kelionę į Europą „Dragūnas“ pradėjo nesėkme

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūnas“ sužaidė pirmąsias naujo sezono rungtynes Islandijoje. Deja, startas nebuvo sėkmingas – rezultatu 34:28 (17:13) nusileista „Selfoss“ekipai.

Visą rungtynių laiką Klaipėdos komanda stengėsi pasivyti varžovus, tačiau tai padaryti sutrukdė klaidos.

Islandus į pergalę vedė 8 įvarčius įmetęs Einar Sverrisson, 7 įmetė Arni Steinthorsson, 6 – Hergeir Grimsson, po 5 – Atli Ingolfsson ir Haukur Thrastarson, 2 – Gudni Ingvarsson, 1 – Elvar Jonsson.

„Dragūno“ komandai 5 įvarčius pelnė Gabrielius Virbauskas, po 4 – Arvydas Bučius ir Modestas Vaitekūnas, po 3 – Karolis Stropus, Lukas Juškėnas ir Karolis Bliuvas, po 2 – Alain Romeo Eyebe II ir Laurynas Simonavičius, po 1 – Deividas Virbauskas ir Gintaras Cibulskis.

„Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas sako, kad islandų komanda tikrai yra įveikiama, tad reikės namuose susikurti saugią persvarą, kuri padėtų žengti į kitą etapą.

„Galime rasti daug pasiteisinimų, pavyzdžiui, kad tai pirmos oficialios sezono rungtynės ir panašiai. Tačiau taip yra keletą metų iš eilės ir tie pasiteisinimai jau pasenę. „Selfoss“ komanda buvo daugiau nei įveikiama, jie tikrai nėra aukštesnio lygio nei mes. Esmė buvo tame, kad jie sugebėjo žaisti brandesnį žaidimą ir išpildyti savo susikurtas progas geriau nei mes“, – po rungtynių kalbėjo A. Juškėnas.

Pasak jo, situaciją apsunkino tai, kad dėl neaiškių priežasčių „Dragūno“ žaidėjai buvo susikaustę, dalyvavo žaidime, tačiau nežaidė tikro rankinio. 

„Reikia Lietuvos rankinio treneriams žvelgti į veidrodį ir ieškoti, kodėl taip yra. Didžiausia bėda, kad mes tik vykdome užduotis, o ne žaidžiame. Turėtų būti mažiau klaidų, deja, klystame labai daug – atakuojame vartus neprotingai, todėl varžovų vartininkas atlaiko metimus. Priežastys yra mumyse, treneriuose, kurie nuo vaikystės ugdė žaidėjus ir leido mesti tokius metimus – persiauklėti gana sudėtinga. Galima sakyti, kad islandai šįkart žaidė protingiau, jų gynyba buvo aktyvi, nesugebėjome jos įveikti. Tačiau mes galime pagerinti savo žaidimą ir turime daugiau galimybių tai padaryti nei mūsų varžovai“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Atsakomąsias rungtynes „Dragūnas“ ir „Selfoss“ žais kitą šeštadienį, rugsėjo 8 d. 18 val. rankinio salėje Taikos pr. 61A.

Palikite atsiliepimą