Europos taurėje „Dragūno“ lauks islandai

Šią savaitę buvo ištraukti Europos taurės čempionato burtai. Lietuvos čempionui Klaipėdos „Dragūnui“ teko varžovai iš Islandijos – „Selfoss“ klubas. Planuojama, kad pirmasis šių komandų susitikimas vyks Islandijoje rugsėjo 1 d., o atsakomasis mačas Klaipėdoje – rugsėjo 8 d. 

Klaipėdos ekipos vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas sako, kad pernelyg daug žinių apie būsimus varžovus neturi.

„Žinau, kad jie yra Islandijos aukščiausios lygos prizininkai, komandai vadovauja Austrijos rinktinės treneris. Islandijos čempionate keletą sezonų žaidęs Karolis Stropus sako, kad tai jauna ir ambicinga, bet nestabili komanda“, – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi A. Juškėnas. 

Pirmoji akistata vyks jau rugsėjo pirmąją, tad pasirengimą sezonui „Dragūnas“ pradės jau kitą savaitę. Kol kas dėliojama ir artėjančio sezono komandos sudėtis – dar yra klaustukų.

„Komandą paliko Laurynas Palevičius, Benas Vaicekauskas, Šarūnas Ugianskis. Kitą savaitę laukiame į peržiūrą atskrisiančio vartininko iš Ukrainos, taip pat gali tekti intensyviai ieškoti dar vieno žaidėjo. Dar deramės su vienu jaunu varėniškiu, kuris žaistų vietoje Lauryno Palevičiaus, kartu su Modestu Vaitekūnu. Taip pat vyksta derybos ir su jau minėtu Karoliu Stropumi, tačiau jeigu jis gaus pasiūlymą užsienyje, pasirinks užsienį. Žaidžiant su islandais norėtųsi turėti stiprių žaidėjų. Neaišku, ar Europos taurės rungtynėse jau galės žaisti sudėtingą traumą metų pradžioje patyręs Lukas Simėnas…“ – pasakojo „Dragūno“ strategas.

Praėjusiais metais Klaipėdos ekipai nepavyko įveikti varžovų iš Kroatijos – Zagrebo „Dubravos“, tad kelionė į Europą vėl baigėsi pirmame etape. Šiemet norima pradėti anksčiau ruoštis svarbiems susitikimams, planuojama vykti ir į užsienį.

„Pradedame pasiruošimą anksčiau dar ir dėl to, kad jau liepos pabaigoje skrisime į Kroatiją, į Pasaulio studentų rankinio pirmenybes, kuriose dalyvaus net penki Klaipėdos atstovai – Lukas Juškėnas, Karolis Bliuvas, Gabrielius Virbauskas, Laurynas Simonavičius, Lukas Vanagas. Grįžę iš Kroatijos, jau rugpjūčio mėnesį, dalyvausime tradiciniame turnyre R. Baltušio taurei laimėti. Po šio turnyro svarstome vykti į gana stiprų turnyrą Estijoje arba pasirinkti kiek žemesnio lygio turnyrą Alytuje. Žinoma, nepavyks sužaisti jokių oficialių rungtynių, tad Europos taurė vėl bus pirmosios sezono rungtynės“, – sakė A. Juškėnas.

„Dragūno“ strategas viliasi, kad pavyks prasibrauti į tolesnius etapus ir tai leistų kitąmet Europos turnyrą pradėti vėliau. 

Palikite atsiliepimą