„Dragūnui“ trūksta dar vienos pergalės

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai žengė dar vieną žingsnį Lietuvos rankinio lygos čempionų titulo link. Finalo serijoje išvykoje jie antrą kartą įveikė Vilniaus „Šviesą“. Šįkart pratęsimo neprireikė – dragūniečiai laimėjo rezultatu 29:27 (15:10).

Drausmingą gynybą demonstravusi Klaipėdos komanda pirmojo kėlinio viduryje ėmė krautis persvarą ir netrukus buvo priekyje jau šešiais įvarčiais – 14:8. Antroje rungtynių pusėje pavyko atotrūkį dar padidinti – 22:14, 26:17. Vis dėlto tirpstant rungtynių laikui „Šviesa“ ėmė mažinti klaipėdiečių persvarą – 27:22, 29:24. O paskutinėmis minutėmis įvarčius pavyko pelnyti tik aikštelės šeimininkams, tad pasibaigus rungtynių laikui „Dragūnas“ priekyje buvo dviem įvarčiais – 29:27.

„Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas džiaugėsi, kad didžiąją dalį rungtynių laiko auklėtiniai žaidė labai gerai.

„Keturiasdešimt penkias minutes žaidėme labai gerai, koncentruotai. Na, nežaidėme blogiau ir likusias penkiolika minučių, bet per jas neįmetėme metimų susikurtose situacijose. Nežinau, kodėl taip nutiko, galbūt ir dėl koncentracijos stokos. Tiesiog turėjome galimybes užbaigti atakas įvarčiais, bet to nepadarėme ir gavome greitą atsaką iš varžovų. Tai yra labai geras penas pamąstymui visiems mano vyrams – kad ir kokia yra persvara, ji yra labai trapi“, – komentavo A. Juškėnas.

Trenerio teigimu, prie pergalės šįkart daugiausiai prisidėjo gera gynyba ir puikus vartininkų darbas, o jeigu puikią gynybą būtų pavykę išlaikyti ir paskutines penkiolika minučių, rezultatas „Dragūno“ naudai galėjo būti ir dviženklis.

„Manau, kad šiandien mes nustebinome varžovus, keitėme žaidybines sistemas. Jie šiandien turėjo daugiau žaidėjų nei trečiadienį ir tikrai labai stengėsi. Bet, manau, mes šiandien kontroliavome žaidimą – didžiulių pastangų dėka. Tačiau vien už tai tai, kad nuo minus 9 įvarčių sumažino atsilikimą iki minus 2, yra didžiulė pagarba varžovui“, – „Šviesos“ kovingumą įvertino treneris.

Vis dėlto, pabrėžė A. Juškėnas, tikslas yra tiesiog pergalė, nesvarbu, kokia persvara. „Dragūno“ uždavinys – užbaigti finalo seriją per tris susitikimus.

„Toks mūsų tikslas yra jau daug sezonų ir nežinau, ar jis gali keistis. Norime laimėti trečiadienį žaisdami namuose. Norime padovanoti puikią rankinio šventę klaipėdiečiams ir taip padėkoti jiems už palaikymą viso sezono metu. Dabar finalo serija yra 2:0. Bet tai tėra skaičiai, jau istorija. Trečiadienį viską pradėsime iš naujo ir, manau, trečios rungtynės bus lygiai tokios pat – reikės daug pastangų ir kovos norint laimėti“, – kalbėjo „Dragūno“ treneris.

Trečiosios Lietuvos rankinio lygos finalo serijos rungtynės Klaipėdoje vyks trečiadienį, 16 d., 19 val., sporto salėje Taikos pr. 61A.

Rungtynių statistika:

„Dragūnas“: Lukas Vanagas – 8 įvarčiai, Laurynas Simonavičius ir Laurynas Palevičius – po 4, Gintaras Cibulskis, Šarūnas Ugianskis ir Lukas Juškėnas – po 3, Modestas Vaitekūnas – 2, Alain Romeo Eyebe II ir Gabrielius Virbauskas – po 1 įvartį.

„Šviesa“: Valdas Drabavičius – 9 įvarčiai, Karolis Antanavičius – 6, Tomas Bernatavičius – 4, Artūras Švilpa – 3, Rosvaldas Ramunis ir Jovydas Jurašius – po 2, Tadas Rasakevičius – 1 įvartis.

Palikite atsiliepimą