Finalo serija – 1:0 „Dragūno“ naudai

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai sėkmingai pradėjo Lietuvos rankinio lygos finalo seriją. Tačiau viskas galėjo būti kitaip, jeigu Lukui Juškėnui būtų nepavykę realizuoti metimo iki rungtynių pabaigos likus vos 5 sekundėms.

Nuo pat pirmųjų minučių abi komandos stengėsi įgyti pranašumą, tačiau ekipas skyrė minimali persvara. Po pirmojo kėlinio skirtumas buvo vos 1 įvartis – 13:12 „Dragūno“ naudai.

Antrojo kėlinio viduryje „Šviesai“ pavyko po ilgo vijimosi rezultatą persverti savo naudai – 20:22, tačiau netrukus klaipėdiečiai susigrąžino pranašumą – 25:23.

Paskutiniosios septynios rungtynių minutės buvo tikras nervų karas. „Šviesa“ atkarpą laimėjo 5:1 ir likus dviem minutėms vėl buvo priekyje dviem įvarčiais. Tačiau tuomet buvo skirtas baudinys į vilniečių vartus, kurį sėkmingai realizavo dragūnietis Laurynas Palevičius. Paskutinėmis minutėmis gerai pasirodė ir vartininkas Benas Vaicekauskas.

Likus jau minėtoms penkioms sekundėms iki rungtynių pabaigos rezultatas švieslentėje vis dar buvo nepalankus „Dragūnui“ – 27:28. Vilniečiai galbūt jau mintyse buvo ėmę švęsti, tačiau tuomet visas tribūnas pašokti privertė fantastiškas „Dragūno“ žaidėjų derinys – Gabrieliaus Virbausko ir Lauryno Palevičiaus perdavimai, po kurių Lukas Juškėnas įspūdingai išplėšė lygiąsias (28:28) ir rungtynių pratęsimą.

L. Juškėnas išplėšia pratęsimą

Dramatiška rungtynių pabaiga Klaipėdoje ir Lukas Juškėnas fantastišku metimu išplėšia pratęsimą, po kurio "Dragūnas" švenčia pergalę 34:31. Serija tik prasideda!

Posted by Lietuvos rankinio lyga on 2018 m. gegužė 9 d.

Pratęsimo metu kur kas geriau sekėsi aikštelės šeimininkams – „Dragūno“ rankininkai per pridėtą laiką įmetė 6 įvarčius, o svečiai iš sostinės – tris. Tad galiausiai Klaipėdos ekipa po ypač įtemptos ir permainingos kovos šventė pergalę rezultatu 34:31 (13:12; 28:28). 

„Buvo karšta, bet to ir tikėjomės, nes porą mėnesių nežaidėme rimto rankinio. Kad šiandien bus karšta, buvo matyti jau vakar treniruotėje – buvo visiškas „grybo pjovimas“. Vis dėlto nedaryčiau tragedijos, jeigu būtume šiandien ir pralaimėję. Finalas juk vyksta iki trijų pergalių. Laimėjome – labai gerai, tiksliau, „išlindome“, mums pasisekė. Jokiu būdu nenuvertinu savo žaidėjų, bet sėkmė rungtynių gale buvo mūsų pusėje“, – po rungtynių komentavo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Tuo metu „Šviesos“ strategas Raimondas Maldžius dėl pralaimėjimo stipriai neišgyveno ir vylėsi, kad šeštadienį antrosiose finalo serijos rungtynėse pavyks užkurti pirtį čempionų titulą ginantiems klaipėdiečiams.

„Manau, pratęsimo galėjo ir nebūti, o pratęsime mums gal jau ir jėgų pritrūko, mažiau rotavome žmones. Neturiu pretenzijų vyrams, kovojome, laikėmės plano. Mes ruošėmės visą sezoną, galbūt kažkur strigom, bet nežinau, kodėl mus nuvertino. Su „Granitu“ buvo sunku, kai buvo tokios nesėkmingos pirmosios rungtynės, bet dabar vyrai tikrai turi daug energijos. Šiandien su mumis nebuvo trijų žaidėjų, bet man atrodo, kad atsilaikėme. Stengsimės Vilniuje užkurti pirtį. Stengiamės dėl pergalių, o ne dėl pasižaidimo. Manau, kad šiandien buvo karštos, geros finalo rungtynės, žiūrovams tikrai turėjo patikti, buvo daug gerų abiejų komandų epizodų, viskas vyko korektiškai“, – sakė R. Maldžius.

A. Juškėnas teigė nemanantis, kad svečiuose bus lengviau – reikės kovoti dar didesne jėga.

„Kitoms rungtynėms turime tobulinti gynybą – turime du aukštus gynėjus, tačiau pro juos prametama daug įvarčių, tai yra nesąmonė. Manau, reikia mūsų praėjusio sezono geriausiam gynėjui Kęstučiui Kremeriui truputį susikaupti ir tada viskas bus gerai“, – šyptelėjo A. Juškėnas.

Klaipėdos „Dragūnas“: Laurynas Palevičius – 14 įvarčių (9 iš 7 m), Lukas Vanagas – 6, Gabrielius Virbauskas – 3, Alain Romeo Eyebe II, Gintaras Cibulskis ir Lukas Juškėnas – po 2, Laurynas Simonavičius, Arvydas Bučius, Šarūnas Ugianskis, Modestas Vaitekūnas ir Benas Butkus – po 1.

Vilniaus „Šviesa“: Karolis Antanavičius – 10 įvarčių, Valdas Drabavičius – 7 (2 iš 7 m), Tomas Bernatavičius – 6 (1 iš 7 m), Tadas Rasakevičius – 4, Jovydas Jurašius – 3, Artūras Švilpa – 1.

Palikite atsiliepimą