Dėl rankinio lygos aukso „Dragūnas“ grumsis su „Šviesa“

Šeštadienį paaiškėjo, kad Lietuvos rankinio lygos finale Klaipėdos „Dragūnas“ kovos su Vilniaus VHC „Šviesa“. Trečiosiose, lemiamose, pusfinalio rungtynėse vilniečiai tik paskutinėmis sekundėmis išplėšė pergalę prieš Kauno „Granitą-Karį“ rezultatu 26:25 (10:8).

Pasak uostamiesčio komandos vyriausiojo trenerio Artūro Juškėno, stebėti pusfinalį tarp Vilniaus ir Kauno komandų buvo itin įdomu – abi ekipos demonstravo didžiulį norą kovoti dėl aukščiausios prabos medalių, o žaidimas buvo nenuspėjamas.

„Žiūrėdamas pusfinalį tarp Vilniaus ir Kauno gėrėjausi labai gera, tiesiog puikia kova, didžiuliu vyrų noru nugalėti. Manau, tokios kovos labai puošia mūsų rankinio čempionatą. Galbūt meistriškumo nebuvo labai daug, tačiau toks kovingas žaidimas yra postūmis į priekį visam Lietuvos rankiniui. Rungtynėse buvo ir tikrai aukšto lygio metimų, bet paskutinis, ko gero, man patiko labiausiai. Abi komandos žaidė atsargų rankinį iki pat pabaigos, kad išvengtų klaidų. Na, matome, kad „Šviesai“ tokia taktika pasiteisino“, – „Granito“ ir „Šviesos“ akistatai komplimentų negailėjo A. Juškėnas.

Jis dar sykį pakartojo, kad finale būtų buvę vienodai sunku su abiem varžovais, tad negalima sakyti, kad kuri nors komanda – Vilniaus ar Kauno – būtų buvusi parankesnė.

„Finale susitiksim su „Šviesa“, vadinasi, vilniečiai buvo stipresni – finale žaisim su stipresniais. Finalas, tikėkimės, bus toks pat gražus ir kovingas, kaip šis pusfinalis. Žinoma, kiekviena komanda norės lengviau laimėti, o kaip bus – pamatysime. Tik tikiuosi, kad tai bet kuriuo atveju bus geras, gražus ir kovingas finalas“, – kalbėjo „Dragūno“ strategas.

Finalo serijoje „Dragūnas“ ir „Šviesa“ grumsis iki trijų pergalių. Pirmasis susitikimas vyks gegužės 9 d., trečiadienį, 19 val. Klaipėdoje (Taikos pr. 61A).

Palikite atsiliepimą