LRF taurę paveržė Kauno „Granitas-Karys“

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkams nepavyko apginti pernai iškovoto Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės nugalėtojų titulo. Alytuje vykusiame LRF taurės finale klaipėdiečiai rezultatu 36:33 (16:16) nusileido Kauno „Granitui-Kariui“.

Visą žaidimą abi komandos finalininkės kovėsi įvartis į įvartį ir tik per paskutines porą minučių paaiškėjo, kas į namus vešis nugalėtojų taurę. 56-ąją minutę rezultatas buvo lygus – 32:32, tačiau tuomet kauniečiai pelnė tris įvarčius iš eilės ir atsiplėšė. Vieną įvartį pelnė klaipėdietis Laurynas Simonavičius, bet įvarčiu atsakė ir kaunietis Tadas Bučinskas. Likus mažiau nei pusei minutės iki rungtynių pabaigos komandas skyrė tie patys trys įvarčiai ir Kauno komanda jau ėmė švęsti pergalę.

Klaipėdos „Dragūno“ gretose lyderiavo po 9 įvarčius pelnę Gintaras Cibulskis ir Gabrielius Virbauskas (2 iš 7 m), 5 įvarčius įmetė Karolis Bliuvas, 4 (1 iš 7 m) pridėjo Laurynas Palevičius, 3 – Lukas Vanagas, 2 – Laurynas Simonavičius, 1 – Šarūnas Ugianskis.

Kauno „Granitą-Karį“ į pergalę vedė 12 įvarčių įmetęs Vaidas Drevinskas, 9 (2 iš 7 m) pelnė Mindaugas Urbonas, 5 – Modestas Štarolis, 4 – vartininkas Lukas Gurskis, 3 – Tadas Bučinskas, po 1 pridėjo Tomas Valiulis, Marius Kairys ir Manvydas Lazauskas.

„Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas po rungtynių sakė, kad komanda galėjo laimėti, bet dėl įvairių priežasčių nutiko kitaip.

„Šiuo metu Granitas yra geriau sukomplektuota komanda, atrodo stipriau. Norėdami laimėti turėjome sužaisti protingiau, negalėjome leisti taip įsivažiuoti Lukui Gurskiui, be to, tai nebuvo geriausia mūsų vartininkų diena – jie atlaikė tik apie 14 procentų varžovų metimų. Gana ilgai žaidėme be vartininko – į tuščius vartus gavome 4 įvarčius iš 6 bandymų. Turėjome neleisti įmesti daug įvarčių Vaidui Drevinskui ir Mindaugui Urbonui, tačiau vienas įmetė 12, kitas – 9 įvarčius. Tad šios užduoties tikrai neįvykdėme.

Turiu prisiimti atsakomybę dėl to, kad šiandien per mažai rotavau žaidėjus, galbūt turėjau leisti žaisti ir legionieriui. Vis dėlto tikėjausi, kad protingiau sužais Gabrielius Virbauskas. Taip, jis sužaidė stipriai, bet ne protingai. Jam turėtų padėti Šarūnas Ugianskis, Lukas Vanagas. O ir pats Gabrielius turėtų nesistengti žaidimo tempti pats, žaisti protingiau, dalį metimų perleisti komandos draugams. Galėjome laimėti rungtynes, bet nutiko kitaip. Ką padarysi… Labai sunku laimėti ir LRF taurę, ir čempionų titulą. Tad sieksime apginti čempionų vardą ir viščiukus skaičiuosime pavasarį. Laukia tikrai įdomi ir intriguojanti sezono pabaiga“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Ilgai ilsėtis po įtempto savaitgalio „Dragūnas“ negalės – jau trečiadienį, vasario 21 d., savoje aikštelėje žais Lietuvos rankinio lygos rungtynes su Šiaulių „Dubysa-Gubernija“, o savaitgalį laukia Baltijos rankinio lygos rungtynės išvykoje su Estijos ir Suomijos komandomis.

Pasak „Dragūno“ stratego, trečiadienį bus nelengva žaisti, nes reikia laiko psichologiškai atsigauti po tokių rungtynių, be to, komandai negalės padėti ir Karolis Bliuvas.

„Turime atrasti potencialo, bet mūsų pajėgumas dabar dar labiau sumažėjo. Šiandien Alytuje Karolis Bliuvas pasitempė kojos raumenį ir tik kitą savaitę sužinosime, kiek laiko jis negalės žaisti. Tačiau jis tikrai negalės rungtyniauti trečiadienį, taigi bus dar mažesnė žaidėjų rotacija. Turėsime eiti į aikštelę ir kautis.

Apskritai vasario mėnuo mums yra tikriausiai pats sunkiausias, nes iš viso žaisime net septynerias rungtynes, taip pat – ir Baltijos lygoje. Jeigu būtume visi daugmaž sveiki, tai būtų nieko baisaus, bet dabar yra neramu, nes kai kurie žaidėjai turės aikštelėje praleisti kur kas daugiau laiko. Labai tikiuosi, kad daugiau nė vienas žaidėjas nepatirs jokios traumos, nes negalime sau to leisti, mums jau dabar trūksta negalinčių žaisti Luko Simėno ir Luko Juškėno“, – kalbėjo „Dragūno“ vyr. treneris.

Palikite atsiliepimą