„Dragūnas“ – rankinio federacijos taurės finale

Šį savaitgalį Alytuje vyksta Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės finalo ketvertas. Pirmajame pusfinalyje Klaipėdos „Dragūnas“ rezultatu 27:26 (13:12) po itin įtemptos kovos nugalėjo Vilniaus „Šviesą“. Rytoj finale Klaipėdos komanda dėl nugalėtojų taurės grumsis su Kauno „Granitu-Kariu“. Ši ekipa antrajame pusfinalyje rezultatu 28:26 įveikė Alytaus „Varsą-Stronglasą“.

Uostamiesčio ir sostinės komandų dvikova intensyvumu priminė finalą.

Abi ekipos nuo pirmų sekundžių stengėsi įgyti kuo didesnį pranašumą ir perimti žaidimo kontrolę. Vis dėlto to nepavyko nė vienai komandai. „Dragūnas“ vienu metu turėjo susikrovęs 5 įvarčių atsargą (12:7), tačiau tuomet atkarpą 5:1 sužaidė vilniečiai ir sumažino atsilikimą iki vos vieno įvarčio.

Antroje rungtynių pusėje įtampa tik išaugo. Klaipėdos komanda vėl ėmė didinti persvarą (17:14, 22:16), tačiau, regis, saugų atotrūkį varžovai vėl sumažino iki minimumo (22:21).

„Šviesos“ gretos vienu metu itin praretėjo – kurį laiką aikštelėje, be vartininko, buvo tik trys žaidėjai.

Vilnietis Tomas Bernatavičius už grubų dragūniečių greitos atakos stabdymą „užsidirbo“ mėlyną kortelę. Po to dviem minutėms už pražangą buvo pašalintas ir vilnietis Tadas Rasakevičius. Tuomet vilniečių treneriui Raimondui Maldžiui nepavyko suvaldyti emocijų, jis bandė ginčyti teisėjų sprendimus, už ką jam buvo parodyta raudona kortelė. Treneriui teko palikti aikštelę ir stebėti rungtynes R. Maldžius baigė žiūrovų tribūnoje. Emocijos tryško ir „Dragūno“ aikštelės pusėje – treneris Artūras Juškėnas buvo įspėtas geltona kortele.

Vis dėlto Klaipėdos ekipai visiškai išnaudoti laiko, kai varžovų buvo perpus mažiau, nepavyko – rezultatą dragūniečiai persvėrė 25:21. Po pašalinimų į aikštelę sugrįžus „Šviesos“ žaidėjams, šie vėl užkūrė pirtį „Dragūnui“ – tiksint paskutinėms sekundėms rezultatas vėl buvo lygus – 26:26.

Likus maždaug 40 sekundžių iki rungtynių pabaigos „Dragūnas“ prarado kamuolį, bet netrukus klaidą padarė ir kamuolį prarado ir „Šviesa“. Paskutinėmis sekundėmis lemtingą metimą atliko dragūnietis Gabrielius Virbauskas ir išplėšė savo komandai kelialapį į LRF taurės finalą.

Klaipėdos „Dragūnui“ po 7 įvarčius pelnė Laurynas Palevičius ir Lukas Vanagas, 6 – Gabrielius Virbauskas, po 2 pridėjo Laurynas Simonavičius, Gintaras Cibulskis ir Karolis Bliuvas, 1 pridėjo Arvydas Bučius.

Vilniaus „Šviesos“ ekipai 8 įvarčius pelnė Valdas Drabavičius, 6 įmetė Tomas Bernatavičius, 5 – Karolis Antanavičius, po 2 – Artūras Švilpa, Jovydas Jurašius ir Laurynas Pacevičius, 1 įmetė Tadas Rasakevičius.

Po tikro rankinio trilerio „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas pirmiausia pagyrė varžovus.

„Noriu pagirti „Šviesą“, kad net būdami vos trise aikštelėje, kovojo iš visų jėgų ir mums priešinosi. Rungtynės buvo labai įtemptos, kelis kartus turėjome didelę persvarą, bet nesugebėjome pabėgti. Turiu priekaištų daugeliui žaidėjui dėl žaidimo kokybės, bet neturiu priekaištų nė vienam dėl atsidavimo ir kovos. Rytoj mūsų tikslas yra iškovoti ir Klaipėdai parvežti taurę“, – sakė A. Juškėnas.

Palikite atsiliepimą