Prieš LRF taurės finalo ketvertą – repeticija Varėnoje

Klaipėdos „Dragūnas“, besirengiantis ginti Lietuvos rankinio federacijos taurės čempiono titulą, šeštadienį sužaidė Lietuvos rankinio lygos rungtynes – išvykoje rezultatu 46:27 (24:15) nugalėti Varėnos „Ūlos“ rankininkai.

Klaipėdos komanda, net ir netekusi dviejų svarbių žaidėjų, diktavo žaidimo eigą ir varžovams vilčių nugalėti nepaliko. Nors per pirmas keletą minučių į priekį veržėsi varėniškiai (5:3), „Dragūno“ rankininkai užtikrintai krovėsi persvarą – 6:5, 10:6, 13:7, 19:12, 24:15.

Antroje rungtynių pusėje „Ūlos“ sirgalius toliau liūdino sėkmingos klaipėdiečių atakos – 30:18, 36:22, 38:25. Likus mažiau nei 10 minučių iki rungtynių pabaigos „Dragūnas“ sužaidė atkarpą 7:0 ir padidino savo persvarą iki 20 įvarčių – 45:25. Dar vieną įvartį pridėjo dragūnietis Laurynas Simonavičius (46:25), bet rezultatą paskutinę rungtynių minutę sušvelnino varėniškis Justas Lynikas, į klaipėdiečių vartus įmetęs du įvarčius.

Karolis Bliuvas. LRL nuotr.

Klaipėdos komandą į pergalę vedė po 6 įvarčius pelnę Laurynas Simonavičius, Gabrielius Virbauskas ir Lukas Vanagas, 5 (1 iš 7 m) įmetė Karolis Bliuvas, po 4 pridėjo Alain Romeo Eyebe II, Šarūnas Ugianskis, Modestas Vaitekūnas, Benas Butkus ir Laurynas Palevičius, 2 (1 iš 7 m) – Arvydas Bučius, 1 – Gintaras Cibulskis.

Varėniškių gretose išsiskyrė 9 įvarčius įmetęs Justas Lynikas, 5 pelnė Rolandas Bliznevič, 3 – Kevin Žalis, po 2 pridėjo Rimantas Palevičius, Lukas Sužiedėlis, Taurintas Markiavičius ir Tomas Valentukevičius, po 1 – Donatas Leknickas ir Klaidas Stoškus

„Sužaidėme neblogai. Manau, mums dabar ir reikėjo tokių lengvesnių rungtynių, kad galėtume pasitikrinti, ką galime nuveikti neturėdami Luko Simėno ir Luko Juškėno. Pirmame kėlinyje kiek prastokai sekėsi gintis – mūsų gynyba šiuo metu truputį šlubuoja. Kartu su mumis į Varėną negalėjo vykti gynybos ramstis Kęstutis Kremeris, tad vienam Lukui Vanagui buvo sunkoka.

Prieš rungtynes nekėlėme jokių ypatingų uždavinių, tikslas buvo laimėti. Galiu pasakyti tiek, kad kurį laiką mūsų žaidimas buvo gana kokybiškas, tikrai geras, bet, deja, kartais žaidėme kaip vaikai“, – komentavo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Jau kitą savaitgalį, vasario 17-18 dienomis, „Dragūno“ laukia iššūkis – Alytuje vyks Lietuvos rankinio federacijos finalinio ketverto rungtynės. 

Viename LRF taurės pusfinalyje praėjusių metų nugalėtojas „Dragūnas“ susigrums su pastaruoju metu puikiai žaidžiančia Vilniaus „Šviesa“, kitame pusfinalyje alytiškiai „Varsa-Stronglasas“ kovos su šalies čempionato lyderiais Kauno „Granito-Kario“ rankininkais.

„Žvelgiant į rungtynių su „Ūla“ rezultatą, negalima nuspėti, kaip seksis su „Šviesa“ kitą savaitgalį. Negalime lyginti, nes varžovai – skirtingo kalibro. Mūsų užduotis – iki finalo ketverto sustiprinti gynybą, o rungtynių metu turime išvengti kvailų klaidų. Tuomet bus ir rezultatas“, – sakė A. Juškėnas.

Palikite atsiliepimą