Lietuvos rinktinė vėl rungtyniaus Klaipėdoje, stovykloje – 6 dragūniečiai

Šią savaitę Lietuvos vyrų rankinio rinktinė Klaipėdoje jau pradėjo pasirengimą pasaulio rankinio čempionato atrankos varžyboms. Sausio 12-14 dienomis mūsiškiai Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, žais su Izraelio, Gruzijos ir Latvijos rinktinėmis. Kelialapis į kitą atrankos etapą atiteks tik grupės nugalėtojams.

Gausu Klaipėdos rankinio mokyklos auklėtinių

„Rungtynėms galima registruoti 16 žaidėjų, o turėsime 18, taigi turėsime atsargą, jeigu prireiktų“, – praėjus keletui pirmųjų stovyklos dienų įspūdžiais dalinosi „Dragūno“ ir Lietuvos vyrų rankinio rinktinės vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Rinktinės stovykloje šiuo metu dalyvauja net 6 Klaipėdos „Dragūno“ žaidėjai: Gintaras Cibulskis, Laurynas Palevičius, Lukas Juškėnas, Benas Vaicekauskas, Lukas Simėnas ir Gabrielius Virbauskas.

Su rinktine dirba ir „Dragūno“ kineziterapeutas Martynas Ramanauskas, o stovykloje prakaitą lieja ir trys buvę dragūniečiai – klaipėdiečiai Karolis Stropus ir Mindaugas Dumčius, taip pat – šiuo metu užsienyje rungtyniaujantis kadaise „Dragūno“ marškinėlius vilkėjęs Tadas Stankevičius. 

Pasak A. Juškėno, kiek Klaipėdos komandos žaidėjų apsivilks rinktinės marškinėlius kitą savaitgalį, priklausys nuo to, ar galės žaisti buvęs dragūnietis, Čempionų lygoje Prancūzijos „Montpellier“ komandos sudėtyje rungtyniaujantis Jonas Truchanovičius.

„Truchanovičiaus situacija dar neaiški – jis paskutinėse rungtynės susidūrė su varžovu, žymiuoju Karabatičiumi, kuris užkrito ant Jono. Dabar Jonas jaučia skausmus, tyrimai parodė, kad yra raumens plyšimas. „Montpellier“ klubas dabar sprendžia, kaip pasielgti, ar jį išleisti į rinktinę. Žinoma, daug kas priklauso nuo paties Jono, tačiau matau, kad jis nori būti čia“, – sakė A. Juškėnas.

Laukia rimtos kovos

Trenerio teigimu, rinktinę kiek susilpnino prarasti svarbūs žaidėjai. Nebus Gerdo Babarsko, nes jam kelią užkirto peties trauma, Beno Petreikio, kuriam atsinaujino sena čiurnos trauma, Vilniaus „Šviesos“ lyderio Valdo Drabavičiaus, kuriam taip pat sutrukdė atsinaujinusios senos traumos. 

Jis pabrėžė, kad dėl patekimo į tolesnį atrankos etapą kovojančios ekipos šiame pogrupyje yra panašaus lygio, tad laukia įnirtingos dvikovos.

„Tai labai geras pogrupis, nes visos komandos gali jį laimėti. Mes irgi norime laimėti, todėl klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės pamatyti tikrai aukščiausio lygio rankinį. Komandos atvažiuos stipriausios sudėties, todėl tikrai bus į ką pažiūrėti“, – tikino rinktinės vyr. treneris.

„Per rungtynes su prancūzais mus praėjusiais metais „Švyturio“ arenoje klaipėdiečiai gausiai palaikė, tad tikimės, kad ir per šį turnyrą sulauksime tiek pat ir dar daugiau sporto sirgalių ir tikrai pateisinsime Sporto miesto vardą. Beje, tai bus pirmasis Sporto metų renginys Klaipėdoje, nes oficialiai jie prasidės sausio 14-ąją. Labai didžiuojamės galėdami juos „atidaryti“ ir stengsimės padovanoti įspūdingą reginį, kiek tik leis mūsų jėgos“, – žadėjo A. Juškėnas.

Rungtynių „Švyturio“ arenoje tvarkaraštis:
Sausio 12 d.
16.30 Latvija – Gruzija
19.00 Lietuva – Izraelis
Sausio 13 d.
15.30 Izraelis – Latvija
18.00 Lietuva – Gruzija
Sausio 14 d.
14.30 Izraelis – Gruzija
17.00 Lietuva – Latvija
Bilietus į rungtynes galite įsigyti ČIA.

 

Į rinktinės stovyklą pakviesti žaidėjai:

Lukas Gurskis (Vartininkas) – „Granitas-Karys“;

Vilius Rašimas (Vartininkas) – „Limoges“ (Prancūzija);

Giedrius Morkūnas (Vartininkas) – „Cocks“ (Suomija);

Skirmantas Plėta (Kairys kraštas) – „Caen“ (Prancūzija);

Mindaugas Urbonas (Kairys kraštas) – „Granitas – Karys“;

Jonas Truchanovičius (Kairys p. kraštas) – „Montpellier“ (Prancūzija);

Lukas Simėnas (Kairys p. kraštas) – „Dragūnas“;

Gabrielius Virbauskas ( Dešinys p. kraštas) – „Dragūnas“;

Mindaugas Dumčius (Dešinys p. kraštas) – „EHV“ (Vokietija);

Gerdas Babarskas (Dešinys p. kraštas) – „Bietigheim“ (Vokietija);

Valdas Drabavičius (Dešinys kraštas) – „Šviesa“;

Ignas Grigas (Dešinys kraštas) – „KTU“;

Tadas Stankevičius (Linija) – „Dicken“ (Suomija);

Gintaras Cibulskis (Linija) – „Dragūnas“;

Aidenas Malašinskas (Centras) – „Motor“ (Ukraina);

Benas Petreikis (Centras) – „EHV“ (Vokietija);

Laurynas Palevičius (Dešinys kraštas) – „Dragūnas“;

Lukas Juškėnas (Kairys kraštas/centras) – „Dragūnas“;

Benas Butkus (Linija) – „Dragūnas“;

Benas Vaicekauskas (Vartininkas) – „Dragūnas“;

Rolandas Bernatonis (Kairys p. kraštas) – „Granollers (Ispanija);

Karolis Stropus (Kairys p. kraštas) – „Akureyri (Islandija);

Mindaugas Tarcijonas (Linija) – „Gwardia“ (Lenkija).

Palikite atsiliepimą