Baltijos rankinio lygoje – pirmieji du taškai

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai savaitgalį pradėjo Baltijos rankinio lygos (BHL) sezoną. Pirmosios dvejos rungtynės sužaistos išvykoje. 

Šeštadienį dragūniečiai Latvijoje susitiko su Dobelės „Tenax“ komanda. Su šia ekipa „Dragūnas“ dar iki sezono pradžios sužaidė keletą draugiškų rungtynių, tad žaidėjai vieni kitiems jau buvo pažįstami, kaip ir žaidimo stilius. Dėl to, regis, nebuvo didelio vargo nugalint varžovus – rungtynes „Dragūnas“ laimėjo rezultatu 30:19 (14:10).

Dragūnui Latvijoje 5 įvarčius pelnė Laurynas Palevičius, 4 įmetė Benas Butkus, po 3 – Laurynas Simonavičius, Lukas Juškėnas, Gabrielius Virbauskas, Karolis Bliuvas ir Lukas Vanagas, po 2 – Lukas Simėnas ir Modestas Vaitekūnas, po 1 pridėjo Ernest Ignatenko ir Šarūnas Ugianskis.

„Tenax“ ekipoje 6 kartus pasižymėjo Austris Tuminskis, po 3 įvarčius pelnė Nikita Pančenko, Nils Mikelsons, Andis Ermanis, 2 – Egils Politers, po 1 – Nils Kreicebergs ir Emils Kurzemnieks.

Sekmadienį laukė BHL rungtynės Estijoje su „Viljandi HC“. Tačiau šis susitikimas vyko pagal kitokį scenarijų – „Dragūnas“ tik rungtynių pradžioje buvo išsiveržęs į priekį, o visą likusį laiką atsiliko 1-4 įvarčiais. Sumažinti atotrūkį lietuviams pavyko, tačiau išlyginti rezultatą ar persverti jį savo naudai nepavyko – rungtynės pralaimėtos rezultatu 27:26 (13:11). 

„Dragūno“ gretose rezultatyviausias buvo 11 įvarčių įmetęs Laurynas Palevičius, 5 įmetė Lukas Vanagas, po 3 – Gabrielius Virbauskas ir Benas Butkus, 2 – Laurynas Simonavičius, po 1 – Lukas Juškėnas ir Modestas Vaitekūnas.

„Viljandi“ ekipoje taip pat 11 įvarčių įmetė Robert Lopp, po 4 pelnė Sergei Rodjukov ir Madis Parik, po 3 – Mark Lopp ir Kristjan Koovit, po 1 – Volodymyr Maslak ir Kristo Jarve.

Taigi iš savaitgalio išvykoje „Dragūnas“ grįžo su dviem taškais. Komandos vyr. treneris Artūras Juškėnas liejo apmaudą dėl praleisto šanso iškovoti visus keturis taškus.

„Savaitgalio įspūdžiai prasti. Tačiau turiu prisiimti kaltę, kad nesugebėjau nuteikti komandos antrosioms rungtynėms. Pirmose rungtynėse pergalė buvo pasiekta ne tiek puikiu mūsų žaidimu, kiek prastoku latvių pasirodymu. Tačiau, žinoma, nenuvertinu mūsų pergalės. Vis dėlto vyrai po laimėjimo pakilo į dangų, o man nepavyko jų nuleisti atgal į žemę“, – vaizdžiai išvyką komentavo A. Juškėnas.

Trenerio nuomone, jeigu būtų pavykę parsivežti ne 2, o 4 taškus, „Dragūnui“ tau būtų buvusi puiki įžanga į naująjį BHL sezoną, ir komanda tuomet tikėtųsi pretenduoti bent į antrąją vietą grupėje. 

„Tikėkimės, kad pasimokysime iš savo klaidų. Toliau treniruosimės, stengsimės, kad būtų vidinė konkurencija komandoje. Spalio mėnesį turėsime nedaug rungtynių, žaisime tik dvejas Lietuvos čempionato rungtynes – išvykoje su Utenos, namuose – su Varėnos komandomis. Spalio pabaigoje laukia Lietuvos rinktinė, tad komandai reikės treniruotis savarankiškai“, – sakė A. Juškėnas.