Aukso medalius pažymėjo donorystės akcija

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai iškovotą septintąjį Lietuvos čempionų titulą pažymėjo prasminga akcija. Devyni klubo nariai pirmadienį neatlygintinai davė kraujo, dar keli dragūniečiai, kurie negalėjo prisijungti, tai padarys artimiausiu metu.

Iš tapusiųjų kraujo donorais rankininkų anksčiau tai buvo daręs vienintelis Arvydas Bučius, visiems kitiems tai buvo nauja patirtis.

„Iš pradžių buvo baisu, bet paskui tų baimių neliko. O po visko buvo labai geras jausmas“, – šypsojosi klubo treneris Artūras Juškėnas.

Pasak trenerio, sportininkus duoti kraujo paskatino noras padaryti gerą darbą ir parodyti pavyzdį kitiems – juk niekada negali žinoti, kada kraujo prireiks tau pačiam ar artimam žmogui.

„Norisi padaryti ką nors gera, būti geresniems. Turbūt taip ir nebūčiau prisivertęs vienas nueiti, nes visuomet galima rasti įvairių pasiteisinimų. Tačiau pakviesti eiti kartu žaidėjai nė vienas neatsisakė, kelių žmonių nebuvo tik dėl ligos ar darbo. Tiesą sakant, nežinau, kodėl to nepadarėme anksčiau. Tačiau manau, kad tokią akciją galėsime pakartoti dažniau, ne tik pasibaigus sezonui. Ir kitiems žmonėms norime pasakyti – nueikite, tapkite kraujo donorais, to tikrai reikia. Tai gelbsti gyvybes, o mums visiškai nieko nekainuoja“, – prisidėti prie neatlygintinos kraujo donorystės kvietė A. Juškėnas. 

Daugiau akimirkų iš „Dragūno“ viešnagės Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filiale rasite ALBUME ČIA.

Palikite atsiliepimą