„Dragūno“ sezonas – nepykite – nuostabus!“

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai po metų pertraukos susigrąžino Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos čempionų titulą, atsiėmę jį iš praėjusių metų čempionų Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rankininkų.

Trečiadienio vakarą savoje aikštelėje klaipėdiečiai užbaigė auksinę seriją „sausu“ rezultatu – 3:0. Paskutines rungtynes „Dragūnas“ laimėjo rezultatu 27:26 (14:11). 

Paskutinėmis rungtynių minutėmis sirgaliai stovėjo ant pirštų galiukų – rezultatas buvo lygus – 23:23, 25:25. Paskutinę rungtynių minutę klaipėdiečiai pirmavo vienu įvarčiu – 27:26.

Tačiau tuomet, likus vos kelioms sekundėms iki mačo pabaigos, varžovą grubiai stabdė dragūnietis Benas Butkus. Jam buvo parodyta raudona kortelė, o į „Dragūno“ vartus paskirtas septynių metrų baudinys. Vartuose stovėjęs Lukas Simanavičius atrėmė Žygimanto Micevičiaus metimą ir išsaugojo trapią, tačiau pergalę nulėmusią persvarą.

„Dragūnui“ po 5 įvarčius pelnė Laurynas Simonavičius ir Lukas Simėnas, po 3 – Gintaras Cibulskis, Lukas Juškėnas ir Gabrielius Virbauskas, po 2 pridėjo Arvydas Bučius ir Šarūnas Ugianskis, po 1 metimą realizavo Mindaugas Meškauskas, Modestas Vaitekūnas, Lukas Jurys ir Benas Butkus.

„Varsai-Stronglasui“ 7 įvarčius uždirbo Lukas Feoktistovas, 6 –  Žygimantas Micevičius, 5 – Dovydas Čepulis, 4 – Rokas Lastauskas, 2 – Aurelijus Sabonis, po 1 – Remigijus Čepulis ir Linas Paliušis.

Po rungtynių „Dragūno“ strategas Artūras Juškėnas džiaugėsi, kad vyrai nuoširdžiai kovėsi.

„Nepaisant visko, šiandien matėme dar vieną įrodymą, kad finale viskas prasideda nuo nulio. „Dragūno“ sezonas – nepykite – nuostabus. Laimėjome rankinio federacijos taurę, čempionatą, tapome čempionais.

Tačiau svarbiausias šiandien buvo plakatas, kurį tribūnoje laikė jaunieji rankininkai. Tas plakatas buvo padarytas, kai „Dragūnas“ pirmą kartą tapo čempionu. Tada tą plakatą laikė Lukas Simėnas, Lukas Juškėnas, Laurynas Simonavičius… Dabar jį laiko trylikamečiai Klaipėdos rankininkai, kurie šiemet tapo savo amžiaus grupės Lietuvos čempionais. Tai ir yra svarbiausias dalykas, kad turime tokį tęstinumą“, – pasakojo A. Juškėnas.

„Dragūno“ kapitonas Arvydas Bučius džiaugėsi, kad sezonas buvo puikus.

„Geriau ir negalėjo būti. Kažkas nerealaus. Tokios rugtynės tikrai puošia Lietuvos rankinį. Nors buvo tikrai neramu, kad nepasikartotų praėjusio sezono scenarijus, bet šiais metais parodėme, kad mūsų charakteris stipresnis, mūsų rankos nesudrebėjo. Manau, šis sezonas komandai vienas iš geriausių. Pralaimėjome tik kartą, nežinau, ar klubo istorijoje yra buvęs toks rezultatas“, – emocijomis dalinosi A. Bučius.

Palikite atsiliepimą