Auksinė rankinio lygos serija gali finišuoti Klaipėdoje

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai yra vos per žingsnį nuo dar vieno trokštamo trofėjaus – Lietuvos rankinio lygos nugalėtojų taurės ir aukso medalių. Šeštadienį Alytuje jie nugalėjo „Varsą-Stronglasą“ rezultatu 25:22 (11:11). Po šios dvikovos klaipėdiečiai serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:0.

Rungtynės buvo banguotos – pirmuosius įvarčius pelnė aikštelės šeimininkai, tačiau svečiai iš pajūrio ėmė veržis į priekį. Netrukus „Varsa“ rezultatą išlygino ir persvėrė savo naudai. Tuomet iniciatyvos vėl ėmėsi „Dragūnas“. Nors antrame kėlinyje ženklesniu 6 įvarčių skirtumu į priekį buvo išsiveržę klaipėdiečiai, netrukus persvara ištirpo. Tokį permainingą žaidimą sirgaliai stebėjo iki pat paskutiniųjų minučių.

Alytaus ekipai 7 įvarčius pelnė Žygimantas Micevičius, 6 – Dovydas Čepulis, 5 – Irmantas Asakavičius, 4 metimus realizavo Rokas Lastauskas.

„Dragūnui“ 5 įvarčius įmetė Laurynas Simonavičius, po 4 pelnė Šarūnas Ugianskis, Lukas Simėnas, Gabrielius Virbauskas ir Lukas Jurys, 2 pridėjo Mindaugas Meškauskas, po 1 – Gintaras Cibulskis ir Lukas Juškėnas.

„Varsos-Stronglaso“ treneris Egidijus Petkevičius po rungtynių minėjo, kad koją pakišo trumpas atsarginių žaidėjų suolelis.

„Paprasčiausiai trumpas mūsų suolelis, jėgos jau senka, daug žaidėjų yra traumuoti, negali žaisti visa jėga. Kartojosi pirmųjų rungtynių scenarijus, kai blogai pradėjome antrą kėlinį, praleidome greitų metimų, dėl to Klaipėda atsiplėšė ir po to buvo sunku pasivyti. Tačiau džiaugiuosi vyrais, kovojo iš visų jėgų, stengėsi. Nors apie šiandienos rungtynes ir kalbu su šiokia tokia nuoskauda, tai yra sportas. Vis dėlto laukia trečiosios rungtynės, reikės atstatyti jėgas, apsigydyti traumas, parodyti charakterį, kovą ir matysime, kaip bus“, – kalbėjo E. Petkevičius.

„Dragūno“ strategas Artūras Juškėnas patikino, kad komanda jaučia didžiulį norą nepaleisti pergalės, tačiau nenorėjo prognozuoti, ar kitą savaitę jau pavyks pasipuošti aukščiausios prabos medaliais.

„Kažko prognozuoti nesinori. Vis dar žaidžiame atsipalaidavę, mūsų žaidimas ir toliau banguoja kaip Baltija. Mūsų varžovai yra tokie, kurie esant bet kokiam rezultatui žaidžia iki galo, tačiau šiandien jų veiksmuose matėsi beviltiškumo užuomazgos, kuriomis mes, deja, nepasinaudojome. Atsipalaidavome, neįtvirtinome savo persvaros“, – komentavo A. Juškėnas.

Trečiosios finalinės serijos rungtynės vyks trečiadienį, gegužės  17 d., 19 val. arenoje Taikos pr. 61A. Pasak trenerio, labai norėtųsi trečiadienį savoje aikštelėje matyti dar daugiau sirgalių nei buvo pirmosiose finalo rungtynėse.

„Klaipėdos sirgalių palaikymas mums padeda rungtyniauti su naujomis jėgomis, esame labai dėkingi už puikią atmosferą rungtynių metu. Labai norėtųsi sulaukti dar daugiau sirgalių. Net jeigu jie visi netilps mūsų tribūnose, salės prieigose paruošime didelį ekraną, kuriame bus rodoma transliacija. Ateikite palaikyti mūsų žaidėjų, o jie stengsis atsidėkoti pergale“, – į rungtynes kvietė A. Juškėnas.

Palikite atsiliepimą