Klaipėdos rankininkės iškovojo bronzą!

Ketvirtadienį Klaipėdos moterų rankinio komanda „Dragūnas-Viesulas“ pakartojo praėjusiais metais pasiektą istorinį rezultatą ir antrus metus iš eilės iškovojo moterų pirmenybių bronzą!

Mažojo finalo serijoje klaipėdietės „sausai“ – 3:0 – nugalėjo Vilniaus „Alandeko-Vichy“ ekipą. Lemiamas rungtynes uostamiesčio sportininkės laimėjo rezultatu 27:20 (12:6).

Prie pergalės Brigita Ivanauskaitė pridėjo 10 įvarčių (3 iš 7 m), Roberta Ivanauskaitė pelnė 5, Fausta Abrutytė ir Austėja Rimkutė – po 3, Dovilė Mižutytė, Skirmantė Pociūtė ir Akvilė Tolvaišaitė – po 2.

Vilniaus ekipoje rezultatyviausiai žaidė 6 įvarčius pelniusi Gintarė Butkevičiūtė, 5 (1 iš 7 m) įmetė Gabija Balevičiūtė, 3 – Gerda Triušytė, po 2 – Greta Noreikaitė, Eglė Burakauskaitė ir Ieva Balčiūtė.

„Siekėme šito rezultato, siekėme antrus metus apginti prizinę vietą. Šiemet čempionate varžėsi daugiau komandų nei pernai, buvo tikrai sunku. Manau, rungtynės buvo nelengvos ir kovojome už kiekvieną įvartį, kiekvieną kamuolį, negalėjome atsipalaiduoti. Nepaisant daug padarytų klaidų ir neįgyvendintų uždavinių, noriu pagirti, kad merginos labai stengėsi, kovojo. Mūsų tikslas buvo bronzinę seriją užbaigti per 3 rungtynes, tai ir pavyko, esame labai patenkintos“, – po rungtynių komentavo komandos trenerė Auksuolė Stropienė.

Pasak jos, labai džiugu, kad jauna komanda (išskyrus dvi žaidėjas, visos rankininkės yra moksleivės) antrą sezoną iš eilės pademonstravo kovingumą ir pelnė medalius.

„Žinoma, norime tobulėti, stengtis eiti į priekį. Įsiveržėme į prizininkių trejetuką, tačiau nežinia, kaip bus kitą sezoną, nes dalis žaidėjų baigs mokyklą, išvažiuos mokytis, kitos tęs karjerą užsienyje. Todėl dabar labai norime pasidžiaugti šiuo mūsų rezultatu“, – šypsojosi A. Stropienė.

Palikite atsiliepimą