Bronzinėje serijoje – pirmoji „Dragūno-Viesulo“ pergalė

Klaipėdos „Dragūno-Viesulo“ rankininkės sekmadienį pergale pradėjo kovą dėl Lietuvos moterų rankinio čempionato bronzos medalių. Mažajame finale klaipėdietės iki trijų pergalių grumiasi su Vilniaus „Alandeko-Vichy“ ekipa.

Pirmoji komandų akistata baigėsi rezultatu 41:34 (22:14) klaipėdiečių naudai.

Klaipėdietės pirmajame kėlinyje susikrovė nemažą persvarą, tačiau antroje rungtynių pusėje vilnietės ėmė jas vytis – 24:15, 24:18, 27:22. Tuomet dragūnietės vėl ėmė tolti, rezultatyviai sužaidusios dešimties minučių atkarpą, ir skirtumą išlaikė iki pat rungtynių pabaigos.

Klaipėdiečių gretose rezultatyviausia buvo Brigita Ivanauskaitė, pelniusi 16 įvarčių (1 iš 7 m), Roberta Ivanauskaitė pridėjo 11, Aušra Stroputė – 6, Akvilė Tolvaišaitė – 3, Fausta Abrutytė ir Deimantė Briedytė – po 2, Austėja Rimkutė – 1.

Vilniaus ekipai po 6 įvarčius pelnė Erika Verbovič (2 iš 7 m), Ieva Balčiūtė (1 iš 7 m) ir Gintarė Butkevičiūtė, 5 įmetė Gabija Bacevičiūtė, 4 – Greta Noreikaitė, po 2 – Aistė Malinauskaitė, Gerda Trušytė ir Eglė Burakauskaitė, 1 – Dovilė Navikaitė.

„Dragūno-Viesulo“ trenerė Auksuolė Stropienė teigė, kad rungtynėms komanda atsakingai ruošėsi, analizavo varžovių žaidimą.

„Merginos darė gana mažai klaidų, nors galėjome sužaisti ir geriau. Sprendimai ne visada buvo priimti teisingi, bet iš šiandien padarytų klaidų pasimokysime. Apskritai šiandien buvo gražus žaidimas. Noriu pagirti visą komandą, prie pergalės prisidėjo visos žaidėjos, įnešusios savo indėlį“, – sakė A. Stropienė.

Dragūnietės Robertos Ivanauskaitės nuomone, komanda neblogai gynėsi, sėkmingai vykdė greitas atakas.

„Šiandien girdėjome viena kitą, metimai buvo apgalvoti. Antrame kėlinyje jau jautėme nuovargį, nebesikalbėjome, kartais nespėdavome grįžti į gynybą. Tačiau antrojo kėlinio viduryje į aikštelę išėjo atsarginės žaidėjos, kurios padidino mūsų persvarą. Tikėjomės, kad bus sunkesnė kova, bet labai gerai sužaidėme rungtynių pradžią ir išsiveržėme į priekį. Žinoma, labai norėtume viską išspręsti per trejas rungtynes“, – kalbėjo R. Ivanauskaitė.

Antrosios rungtynės rungtynių serijoje dėl moterų lygos bronzos vyks balandžio 23 d. Vilniuje, trečiosios – gegužės 4 d. Klaipėdoje. Jeigu paaiškėti nugalėtojoms prireiks daugiau rungtynių, jos vyks gegužės 11 d. Vilniuje ir gegužės 14 d. Klaipėdoje.

Palikite atsiliepimą