„Dragūno“ rankininkai – LRL pusfinalyje

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai užtikrintai žengė į Lietuvos rankinio lygos pusfinalį. Klaipėdiečiai trečiadienį rezultatu 42:25 (19:14) nukovė Panevėžio „Grifą“. Pirmąjį susitikimą namuose „Dragūnas“ laimėjo 20 įvarčių skirtumu – 39:19.

„Dragūnui“ 7 įvarčius pelnė Modestas Vaitekūnas, po 5 – Šarūnas Ugianskis, Lukas Simėnas ir Lukas Jurys (2 iš 7 m), po 4 – Arvydas Bučius, Gintaras Cibulskis, po 3 – Mindaugas Meškauskas, Gabrielius Virbauskas, po 2 – Laurynas Simonavičius, Lukas Juškėnas, Benas Butkus.

Panevėžio ekipai po 6 įvarčius uždirbo Justas Totūraitis (1 iš 7 m) ir Erikas Vilkoicis, 4 – Gytis Naudžiūnas, po 3 – Deivydas Pocius ir Evaldas Vėta, 2 – Titas Žebelys, 1 – Arūnas Janulis.

Po rungtynių panevėžiečių treneris Mindaugas Vėta sakė, kad namų rungtynėse sekėsi šiek tiek geriau nei Klaipėdoje: „Pirmą kėlinį atsilaikėme, antrame kėlinyje klaipėdiečiai pabėgo. Mes turėjome trumpą atsarginių suolelį, tai mums pakišo koją. Klaipėdos komanda atvyko visos sudėties, visas 60 minučių laikė rungtynių tempą ir rezultatas rodo jų pranašumą.“

Klaipėdos ekipos strategas Artūras Juškėnas teigė, kad šiuo metu prioritetas yra sportininkų sveikata ir sportinė forma.

„Svarbu, kad baigėsi rungtynės be traumų. Pirmame kėlinyje žaidėme šiek tiek prasčiau nei turėjome. Panevėžiečiai šaunuoliai, kad kovoja, moksleiviai vaikinai rungtyniavo ir kovojo visa jėga. Pirmame kėlinyje, kai į mūsų žaidimą buvo gėda žiūrėti, jiems tikrai viskas gerai išėjo. Antrame kėlinyje vaizdas jau buvo geresnis. Šiandien neblogai pasirodė Modestas Vaitekūnas, tačiau kai kuriems žaidėjams reikėtų rimtai susimąstyti apie tai, ką jie daro aikštelėje ir ko jie nori pasiekti, – komentavo A. Juškėnas.

Pusfinalyje „Dragūnas“ susitiks su Vilniaus „Šviesa“.

„Tai greitą rankinį žaidžianti komanda, puikiai mūsų pažįstami varžovai, su kuriais nuolat susitinkame. Kadangi žinome jų žaidimo stilių, reikės stiprinti savo gynybą. Galbūt vienu iš mūsų kozirių pusfinalyje taps Gintaras Cibulskis“, – svarstė treneris.

Tiesa, įprastą komandos pasirengimą rungtynėms išvykoje sutrikdė pakeliui nutikęs incidentas. Klaipėdos „Dragūnas“ pakeliui į Panevėžį, ties Kelme, pastebėjo ką tik įvykusią avariją, kurios metu lengvasis automobilis kliudė dviratininką.

Komandos autobusas sustojo šalikelėje, o „Dragūno“ kineziterapeutas Martynas Ramanauskas, kol buvo laukiama atvykstant medikų ir policijos pareigūnų, skubėjo suteikti nukentėjusiajam pirmąją pagalbą. Dėl to Panevėžį uostamiesčio rankininkai pasiekė likus tik 45 minutėms iki rungtynių pradžios – paprastai komanda atvyksta likus pusantros valandos iki rungtynių. 

„Svarbiau buvo žmogus, o prieš varžybas įprastai vykstantį žaidimo aptarimą surengėme autobuse. Labai smagu, kad mūsų kineziterapeutas Martynas Ramanauskas tokioje situacijoje atliko pilietinę pareigą. Nors jis nėra davęs Hipokrato priesaikos, bet jos principai jam nėra svetimi. Tai parodo, kad esame kitokie, stengiamės būti geresni. Linkime ir sau, ir kitiems ne tik sporto aikštelėse, bet ir kasdien būti tolerantiškesniems, atidesniems vieni kitiems“, – kineziterapeutą gyrė A. Juškėnas.

Palikite atsiliepimą