Klaipėdos rankininkės – moterų lygos pusfinalyje!

Šeštadienį Šiauliuose antrąjį Lietuvos moterų rankinio lygos atkrintamųjų rungtynių mačą laimėjo Klaipėdos „Dragūno-Viesulo“ komanda, nugalėjusi vietos „SM Dubysa-Salve“ ekipą rezultatu 29:28 (15:12) ir pateko čempionato pusfinalį.

Šeimininkių Šiaulių komandai įvarčius pelnė Urtė Mockevičiūtė (9 įv.), Ramunė Poškutė (7 įv.), Rūta Abramauskaitė ir Evestina Vaitkevičiūtė (po 3 įv.), Neringa Gudaitytė ir Lina Lukoševičienė (po 2 įv.), Vaida Repečkienė ir Augustė Vilimaitė (po1 įv.).

Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ ekipoje taiklumu išsiskyrė Akvilė Tolvaišaitė (8 įv.), Dovilė Mižutytė (7 įv.), Austėja Rimkutė (6 įv.), Roberta Ivanauskaitė (5 įv.), Aušra Stroputė (2 įv.), Fausta Abrutytė (1 įv.).

Po reguliaraus sezono kovų dvi vietas trečiame čempionato etape buvo užsitikrinusios pirmoji – Kauno r. HC „Garliava SM-CASCADA“ ekipa ir antroji – Kauno „ACME-Žalgiris“ komanda. Kitoms dviems poroms teko grumtis atkrintamosiose varžybose.

Pirmosios į pusfinalį pateko uostamiesčio rankininkės, kurios ir prieš dvi savaites namuose taip pat buvo laimėjusios dvikovą minimaliai – 25:24 (13:13).

Ketvirtasis pusfinalio dalyvis paaiškės sekmadienį Vilniuje, kur pakartotinose rungtynėse susigrums sostinės „derbyje“ rungtyniausiančios komandos „ALANDEKO-VICHY“ ir LEU „Šviesa-Eglė“ ekipos. Pirmąjį susitikimą rezultatu 31:28(17:15) laimėjo  „ALANDEKO-VICHY“  klubas.

„Rungtynės Šiauliuose buvo įtemptos, bet daugeliu atvejų vyko pagal pajūrio rankininkių planą. Jos beveik visą laiką turėjo nežymų pranašumą- kartais didesnį, kartais mažesnį. Tačiau klaidų ir žaidybinių duobių neišvengė abi komandos. Tai ir suprantama, nervinė įtampa veikė abi septyniukes vienodai, nors šiokį tokį psichologinį pranašumą turėjo klaipėdietės, kurios buvo  laimėjusios namų rungtynes minimaliu pranašumu.

Šįkart „Dragūnas-Viesulas“ komanda buvo šiek tiek geresnė ir sugebėjo nugalėti savo varžoves vėl minimalia vieno įvarčio persvara 29:28 (15:12). Tai joms užtikrino galimybę antrus metus išeilės vėl kautis dėl čempionato medalių. Pernai jos buvo laimėjusios bronzos apdovanojimus“, – po rungtynių trumpai mačą apibudino dvikovos inspektorius Romas Sindaras.

Klaipėdos „Viesulas-Dragūnas“ ekipa pusfinalyje rungsis su HC „Garliava SM-CASCADA“ kolektyvu, o kauniečių varžovėmis bus viena sostinės ekipų. Kovos pusfinalyje vyks iki dviejų pergalių, kitaip nei per atkrintamuosius susitikimus.

 

Palikite atsiliepimą