Baltijos rankinio lyga: namuose „Dragūnui“ taškų pelnyti nepavyko

Namuose rungtyniavusiam Klaipėdos „Dragūnui“ Baltijos rankinio lygos turas buvo nesėkmingas. Šeštadienį trimis įvarčiais nusileista Minsko „SKA“ (Baltarusija), o sekmadienį teko pripažinti Zaporožės „ZTR“ (Ukraina) ekipos pranašumą – rungtynės baigėsi skaudžiu 14 įvarčių skirtumu – 37:23 (19:11).

Galinga ukrainiečių ekipa jau pirmojo kėlinio pabaigoje sugebėjo susikrauti 8 įvarčių skirtumą. Antrajame kėlinyje klaipėdiečiai bandė vytis varžovus, tačiau nepavyko pralaužti drausmingos „ZTR“ aukštaūgių gynybos ir pelnyti įvarčių.

Antroje rungtynių pusėje ukrainiečiai sužaidė sėkmingą atkarpą 10:3 ir persvarą padidino iki 14 įvarčių – 34:20. Nepaisant dragūniečių pastangų, sumažinti atsilikimo iki finalinės sirenos nepavyko.

„ZTR“ ekipai 10 įvarčių įmetė Oleksii Ganchev, 8 – Dmytro Artemenko, 6 – Maksym Karamyshev.

„Dragūno“ gretose po 5 įvarčius pelnė Laurynas Simonavičius, Mindaugas Meškauskas ir Lukas Simėnas, 3 (1 iš 7 m) – Šarūnas Ugianskis, 2 – Lukas Juškėnas.

DSC_5421

Rungtynių metu emocingai į auklėtinių žaidimą reagavęs treneris Artūras Juškėnas šaukė jiems „įsijungti smegenis“. Po rungtynių treneris aiškino, kad greičiausiai pavargsta ne raumenys, o smegenys.

„Kai jos išsijungė, jau nebepavyko jų įjungti. Žaidžiame tik su 6 pagrindiniais žaidėjais praktiškai tris savaites. Jiems tenkantis krūvis yra neadekvatus. Turime bėdų šiuo metu, stengsimės jas spręsti. Kitą savaitgalį Garliavoje vyks LRF taurė. Baisu. Tikimės, kad Beno Butkaus trauma bus nesunki, jis šiandien timptelėjo raumenį“, – komentavo A. Juškėnas.

Pasak komandos kapitono Arvydo Bučiaus, įtakos rungtynių baigčiai turėjo ir vakarykštis nuovargis.

„Pradžioje dar bandėme kovoti, bet padarėme keletą klaidų, neapsigynėme. Susidėjo daug smulkmenų. Varžovai įgijo nemažą persvarą ir nebeturėjome tiek jėgų, kad stipriau grįžtume į žaidimą ir juos prisivytume. Šeštadienį kokybiškai geriau žaidėme, o šiandien nebeturėjome jėgų atsitiesti. Buvo matyti, kad komanda palūžo. Galima sakyti, kad pralošėme anksčiau laiko“, – apgailestavo A. Bučius.

A. Juškėno teigimu, šio savaitgalio pralaimėjimai galimybės patekti į kitą etapą neatėmė. Baltijos rankinio lygoje klaipėdiečiams liko sužaisti dar dvejas rungtynes su Estijos ekipomis – Viljandi HC ir HC „Kehra/Horizon Pulp&Paper“. Šie susitikimai vyks Klaipėdoje kovo 4-5 dienomis.

Palikite atsiliepimą