„Dragūno“ rankininkai iškovojo dešimtąją pergalę

Šeštadienį namuose rungtyniavę Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai į savo sąskaitą įsirašė dešimtąją pergalę iš eilės. Šįkart solidžiu skirtumu nugalėta Panevėžio „Grifo-R. Sargūno sporto gimnazijos-KKSC“ ekipa. Rungtynės baigėsi rezultatu 32:19 (16:8).

Panevėžiečiams pirmąjį įvartį pelnyti pavyko tik septintąją rungtynių minutę. Pralaužti klaipėdiečių gynybą svečiams sekėsi sunkiai visą rungtynių laiką.

Tuo metu aikštelės šeimininkai demonstravo rezultatyvų žaidimą visas šešiasdešimt minučių. Startavę rezultatyvia atkarpa (4:0), dragūniečiai spurtavo ir pirmojo kėlinio pabaigoje (6:0) bei antrojo kėlinio pradžioje (4:0).

Didesnių problemų neturėję klaipėdiečiai pergalę šventė 13 įvarčių skirtumu.

„Grifui“ po 5 įvarčius pelnė Ovidijus Jagučianskis ir Evaldas Vėta, po 3 – Deivydas Pocius ir Erikas Vilkoicis (2 iš 7 m).

„Dragūno“ gretose 9 kartus pasižymėjo Benas Butkus, 6 įvarčius pelnė Lukas Jurys, po 5 – Laurynas Simonavičius ir Mindaugas Meškauskas.

Po rungtynių panevėžiečių treneris Mindaugas Vėta sakė, kad „Grifo“ tikslas buvo kovoti.

„Rezultatas parodė, kad nenuginčijami lyderiai ir ženkliai stipresnė komanda yra „Dragūnas“, daugkartiniai čempionai. Mūsų tikslas buvo pakovoti. Pirmąjį kėlinį tai sugebėjome, o antrame kėlinyje nebepavyko. Mūsų komanda yra ženkliai jaunesnė, joje žaidžia gimnazistai. Be to, „Dragūno“ atsarginių žaidėjų suolelis buvo ilgesnis. Tai irgi prisidėjo“, – kalbėjo M. Vėta.

Klaipėdos komandos žaidimui vadovavęs Gintaras Cibulskis sakė, kad pergalę apkartino klaidos.

„Trylika įvarčių laimėjome, bet pergalė nėra tokia saldi, kad labai džiaugtumėmės. Daug neišpildėme progų, daug neįmetėme. Tad pergale labai džiaugtis nesinori, buvo labai daug techninio broko“, – sakė G. Cibulskis.

„Dragūno“ kapitonas Arvydas Bučius pažymėjo, kad komandai buvo keltas uždavinys laimėti didesniu nei 10 įvarčių skirtumu.

„Nemažai mūsų žaidėjų yra iškritę dėl traumų, tad svarbu, kad laimėjome apčiuopiama persvara. Reikia dar daug dirbti. Neseniai iškrito daug žaidėjų, dar nesame nušlifavę naujų derinių. Mums visas vasaris bus labai įtemptas, ruošimės kiek pavyks, stengsimės iš paskutiniųjų“, – pabrėžė A. Bučius.

Trečiadienį sostinėje „Dragūno“ laukia rungtynės su Vilniaus VHC „Šviesa“, o kitą savaitgalį Klaipėdoje – Baltijos rankinio lygos turas, kuriame laukia susitikimai su Minsko „SKA“ (Baltarusija) ir Zaporožės „ZTR“ (Ukraina).

Palikite atsiliepimą