„Dragūno“ laukia rungtynių maratonas

Šį šeštadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pradės dvi savaites truksiantį rungtynių maratoną. Per jas teks sužaisti ketverias Lietuvos ir Baltijos rankinio lygų rungtynes bei dalyvauti Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketverte.

Šeštadienį, sausio 28 d., 14 val. namuose „Dragūnas“ priims Lietuvos rankinio lygos turnyrinės lentelės pabaigoje esančią Panevėžio „Grifo-R. Sargūno sporto gimnazijos-KKSC“ ekipą.

Trečiadienį, vasario 1 d., Vilniuje laukia kova su sostinės VHC „Šviesa“.

Vasario 4-5 dienomis Klaipėdoje vėl vyks Baltijos rankinio lygos dvikovos – „Dragūnas“ susigrums su Minsko „SKA“ (Baltarusija) ir Zaporožės „ZTR“ (Ukraina).

Vasario 11-12 dienomis Garliavoje laukia LRF taurės finalo ketverto rungtynės. Čia rungtyniaus ir Klaipėdos moterų rankinio komanda „Dragūnas-Viesulas“, kuri pusfinalyje bandys įveikti Garliavos SM „Cascada“ ekipą. Vyrų taurės pusfinalyje „Dragūnas“ pusfinalyje susitiks su gerai pažįstama VHC „Šviesa“.

juskenas„Remsimės visais žaidėjais, kuriuos turime „gyvus“. Iš trijų centrų „gyvas“ tik vienas. Atsitraukusių žaidėjų turime keturis, tad bus labai didelis krūvis Lukui Simėnui, Lukui Juškėnui, Šarūnui Ugianskiui ir Lukui Juriui. Tikimės, kad per tą krūvį jie nepatirs traumų. Kiti žaidėjai – linijos žaidėjai, kurie, aišku, pagelbės, bet tai – ne tos pozicijos žaidėjai.

Neturime Karolio Bliuvo ir Gintaro Cibulskio, kurie sveiksta po operacijų. Iš žaidimo iškrito Gabrielius Virbauskas, per paskutines rungtynes patyręs kelio traumą, jam įplyšo raiščiai, todėl mažiausiai 6 savaites jis mums nepadės. Bandysime kitokio stiliaus žaidimą, kad galėtų pailsėti atsitraukusios linijos žaidėjai. Būsime priversti eksperimentuoti, nes iškritus dar bent vienam rankininkui padėtis bus labai prasta“, – apie susidariusią padėtį pasakojo „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas.

Tikimasi, kad komandai nelengvu periodu padės sugrįžę ilgamečiai komandos nariai, pirmųjų klaipėdiečių aukso medalių kalviai – Kęstutis Kremeris ir Gediminas Vaitkus. Taip pat „Dragūno“ gretas papildė septyniolikmetis klaipėdietis Tomas Daržinskas, sporto centro „Viesulas“ auklėtinis, kurį paruošė trenerės Rasa Ramilienė ir Rasa Juškėnienė.

„Buvę dragūniečiai Mindaugas Dumčius ir Karolis Stropus tokio amžiaus  jau nemenkai prisidėdavo prie komandos pergalių. Norime suteikti šansą jaunam žaidėjui, jis rungtyniavo pirmojoje lygoje, tad šiek tiek patirties jau turi. Taip pat pertraukos čempionate metu mėginome prisikalbinti žaidėją iš Kamerūno, jo situacija vis dar neaiški, o įregistruoti papildomus žaidėjus galima iki sausio pabaigos. Nežinome, ar suspėsime tai padaryti. Dar kalbėjomės su kairiarankiu žaidėju iš Ukrainos, deja, jis pasirinko Norvegiją“, – apgailestavo A. Juškėnas.

Taigi artimiausiu laiku Klaipėdos rankininkams rungtynės bus įtemptos – laukia stiprūs varžovai.

„Mums nebus lengva, bet kaip visuomet rungtyniausime iš visų jėgų. Panevėžys turi gerų žaidėjų, kurie gali nustebinti. „Šviesa“ demonstruoja gerą formą, gerai sužaidė praėjusį savaitgalį Baltijos lygos rungtynes. „ZTR“ bus tikrai pikti po praėjusių lygiųjų, gali būti, kad jiems pavyks atsirevanšuoti, bet to nenorime leisti. Norint kovoti dėl patekimo į Baltijos lygos finalo ketvertą, mums būtina kitą savaitgalį iškovoti bent 2 taškus – turi būti dvejos lygiosios arba viena pergalė.

Visos šios rungtynės bus didžiulis iššūkis ir krūvis sportininkams. Tačiau žaisime namuose, todėl labai tikimės, kad mums stipriai padės mūsų aštuntasis aikštės žaidėjas – rankinio sirgaliai. Labai lauksime visų klaipėdiečių, neabejingų sportui. Jų palaikymas ir emocijos užveda mus kovoti. Pažadame, kad iš visų jėgų stengsimės nugalėti“, – į rungtynes kvietė A. Juškėnas.

Palikite atsiliepimą