Baltijos lyga: nemalonus pralaimėjimas ir staigmena grupės lyderiams

Praėjusį savaitgalį Klaipėdoje vyko dvejos Baltijos rankinio lygos (BHL) rungtynės. Vienerias klaipėdiečiai baigė lygiosiomis, kitose teko pripažinti varžovų pranašumą.

Nusileido baltarusiams

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai namie nesugebėjo įveikti Minsko „SKA“ rankininkų. Tai buvo jau antroji klaipėdiečių nesėkmė Baltijos pirmenybių starte. Varžovus iš Baltarusijos klaipėdiečiai į priekį paleido pirmajame rungtynių kėlinyje ir po pirmojo kėlinio atsiliko trimis įvarčiais – 14:17. Po pertraukos svečiai iš Minsko nemažino apsukų ir pergalę šventė 7 įvarčių persvara rezultatu 26:33.

Rezultatyviausias „Dragūno“ gretose buvo Lukas Simėnas, pelnęs 7 įvarčius, 6 (2 iš 7 m) pridėjo Lukas Juškėnas, po 3 pelnė Laurynas Simonavičius bei Mindaugas Meškauskas.

Minsko ekipoje daugiausiai įvarčių – 9 – įmetė Vladzislav Kulesh.

ska

Po šių rungtynių „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas sakė, kad šiuo metu komanda yra silpnesnė už Minsko ekipą tiek pasiruošimu, tiek komplektacija bei profesionalumo lygiu.

„Manau, kad sužaidėme garbingai. Parodėme ir sau, ir kitiems, kad galime žaisti greitą rankinį. Neblogai gynėmės, bet strigome poziciniame puolime. Atvyko pagrindinė Minsko komandos sudėtis. Taip, jie irgi jauni, bet jie nemažai metų dirba profesionaliai, jų žaidybinė patirtis yra kur kas didesnė. Priekaištų žaidėjams neturiu, nebent dėl atskirų epizodų. Apskritai, jei taip žygiuosime toliau, viskas bus gerai“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Šeštadienio rungtynių nuotraukas rasite albume ČIA.

Staigmena lyderiams

Sekmadienį „Dragūno“ rankininkai stojo prieš grupės lyderę Zaporožės „ZTR“ ekipą iš Ukrainos. Ji iš Lietuvos uostamiesčio išsivežė tik vieną tašką – atkakliose ir permainingose rungtynėse užfiksuotos lygiosios rezultatu 25:25 (14:14). Klaipėdos „Dragūnas“ sugebėjo atsitiesti po dviejų pralaimėjimų BHL starte ir iškovojo pirmuosius taškus čempionate.

Lukas Simėnas šiose rungtynėse pelnė 5 įvarčius, po 4 pelnė Gabrielius Virbauskas (4 iš 7 m), Mindaugas Meškauskas bei Laurynas Simonavičius.

ZTR gretose pasižymėjo 7 įvarčius įmetęs Oleksii Ganchev, 5 (2 iš 7 m) pridėjo Oleksandr Tilte.

ztr2

Po šios dvikovos A. Juškėnas sakė, kad tokio komandos žaidimo tikisi ir šalies čempionate, ir laukiančiame susitikime su Šveicarijos ekipa Europos Iššūkio taurės varžybose.

„Iškovotas tik vienas taškas, turėčiau vertinti blogai, bet šįkart yra vienas iš nedaugelio atvejų, kai pralaimėjimu ir lygiosiomis esu patenkintas. Stipriai pajudėjome į priekį, buvo puikus žaidėjų atsidavimas, viskas yra pakankamai gerai. Dabar telieka tokį pat žaidimą demonstruoti Lietuvos čempionate ir galbūt šiek tiek geresnį rungtynėse su šveicarais“, – komentavo A. Juškėnas.

Ar bendra istorija su ZTR ekipa – A. Juškėnas vieną sezoną dirbo šiame klube treneriu – taip pat kiek pagelbėjo rengiantis rungtynėms?

„Manau, nuteikti rungtynėms nereikėjo nei vyrų, nei manęs. Mūsų istorija su ZTR tęsiasi ir tuo džiaugiamės. Na, mes neturime šansų laimėti prieš jų sudėtį, patirtį, bet šiandien beveik laimėjome. Man tai – kaip pergalė“, – šypsojosi A. Juškėnas.

Sekmadienio rungtynių nuotraukas rasite albume ČIA.

 

BHL A grupės turnyrinė lentelė

Nr Team G W D L Goals Diff Pts
1 ZTR Zaporozhye 4 3 1 0 117:89 28 7
2 SKA Minsk 4 2 0 2 124:118 6 4
3 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 3 2 0 1 78:84 -6 4
4 Viljandi HC 3 1 0 2 77:77 0 2
5 Celtnieks Riga 3 1 0 2 77:96 -19 2
6 Dragunas Klaipeda 3 0 1 2 76:85 -9 1

Palikite atsiliepimą