Igoris Kopišinskis karjerą tęs Islandijoje: „Jaučiuosi pasiruošęs“

Du sezonus Klaipėdos „Dragūno“ sudėtyje rungtyniavęs legionierius Igoris Kopišinskis (Igor Kopishinsky) nutarė siekti didesnių iššūkių ir atsisveikina su Klaipėda. Jis pasirašė kontraktą su Islandijos klubu „Akureyri“. Jame jau žaidžia du buvę dragūniečiai – Karolis Stropus ir Mindaugas Dumčius. Į Islandiją I. Kopišinskis išskrido praėjusią naktį – Klaipėdos rankinio sirgaliai jo aikštelėje, deja, nebepamatys.

Vienu „Dragūno“ lyderių greitai tapęs I. Kopišinskis į „Dragūno“ žaidimą įnešė greičio ir dažnai – įspūdingų įvarčių. Pasak komandos trenerio Artūro Juškėno, taip pat jis tapo pavyzdžiu Klaipėdoje rungtyniaujantiems panašių fizinių duomenų rankininkams – ne visuomet privaloma būti aukštu žaidėju, kad turėtum šansą išvykti į užsienio klubus.

Prieš kelionę į Islandiją I. Kopišinskis sakė, kad naujame klube tikisi patobulėti, kad galėtų siekti naujų iššūkių.

„Kurį laiką ieškojau stipresnio klubo, kuriame galėčiau pakilti į naują lygį. Tai, kad klube jau žaidžia Karolis ir Mindaugas, su kuriais kartu žaidžiau dvejus metus, yra didelis pliusas. Apskritai manau, kad viskas bus gerai. Ten yra kitoks rankinio lygis, kitoks čempionatas, manau, stipresnis. Pirmiausia reikia nuvykti, tada galėsiu pasakyti, ką galėsiu duoti klubui, kokios patirties gauti pats. Buvau turnyre, kuriame Akureyri klubas ruošėsi naujam sezonui, mačiau trejas rungtynes, bet apie patį Islandijos čempionatą negaliu daug pasakyti. Jaučiuosi pasiruošęs, laukiau tokios galimybės“, – sakė I. Kopišinskis.

igor

Išvykimo detalės buvo derinamos apie du mėnesius – tiek laiko užtruko sutvarkyti reikalingus dokumentus, kad ukrainietis galėtų žaisti Islandijoje. Vis dėlto į Klaipėdą rankininkas dar turėtų grįžti – uostamiestyje lieka jo širdies draugė.

Išvykus Igoriui, ko gero, kiek kitaip dėliosis ir „Dragūno“ žaidimo strategija. A. Juškėno teigimu, daugiau atsakomybės teks Laurynui Simonavičiui.

„Manau, kad Laurynas jau yra pribrendęs, galbūt jį reikia tarsi mesti jį į upę, kad „išplauktų“, parodytų, ką sugeba. Matau, kad šiuo metu jis tikrai yra pasiruošęs ir dabar gaus savo šansą, kuriuo turės pasinaudoti. Žinoma, tapti tokiu kaip Igoris, nėra lengva, bet jis turės stengtis, išdrįsti imtis atsakomybės. Šioje pozicijoje turėtų žaisti ir Lukas Juškėnas“, – sakė „Dragūno“ strategas.

Palikite atsiliepimą