Namuose „Dragūnas“ įveikė Vilniaus „Šviesą“

Klaipėdoje vykusioje „Dragūno“ ir Vilniaus VHC „Šviesa“ dvikovoje netrūko emocijų. Banguotai žaidusi uostamiesčio ekipa pirmajame kėlinyje į priekį buvo paleidusi sostinės rankininkus, bet vėliau persvėrė rezultatą savo naudai ir laimėjo 5 įvarčių skirtumu – 34:29 (18:16).

„Dragūnui“ 9 įvarčius uždirbo Igoris Kopišinskis, 8 įmetė Lukas Jurys, 5 – Gintaras Cibulskis.

Vilniečių gretose 8 kartus pasižymėjo Valdas Drabavičius, 7 – Artūras Švilpa, 6 įvarčius pelnė Dovydas Kuodys.

Po rungtynių „Šviesos“ vyr. treneris Antanas Taraskevičius sakė, kad, nepaisant pralaimėjimo, komandoje matė ir pozityvo.

„Žaidėme greitą puolimą, buvo tolimi metimai. Vis dėlto Klaipėda laimėjo dėl dviejų dalykų  – jie ženkliai buvo pranašesni kontratakose ir labai stipriai sužaidė linijos žaidėjas Cibulskis. Apskritai vyko lygi kova, o dėl šių dviejų priežasčių klaipėdiečiai laimėjo. Mums pritrūko gynybos, šaltakraujiškumo, puolime padarėme per daug techninių klaidų, ypač perduodant linijos puolėjui. Žaidėme be dviejų pagrindinių linijo puolėjų, kurie yra traumuoti“, – komentavo A. Taraskevičius.

dsc_1018

Dragūnietis Gintaras Cibulskis džiaugėsi, kad rungtynės buvo geros ir emocingos.

„Tokios varžybos puošia Lietuvos rankinį. Mano uždavinys yra stipriai pasirodyti ir tikrai stengiausi iš visos širdies. Daug dirbome su komanda visą savaitę, akcentavome linijos žaidimą ir gana gerai viskas pavyko. Kokie geri sprendimai buvo padaryti? Geras sprendimas buvo mane išleisti žaisti į aikštelę, – juokiasi. Jei rimčiau, suveikė gynybos pakeitimas. Pradžioje besigindami su „Šviesa“ nesusitvarkėme, o vėliau, pakeitus taktiką, iškart matėsi rezultatas“, – kalbėjo G. Cibulskis.

„Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas sakė, kad komanda blogai gynėsi – „per vieną kėlinį praleisti 16 įvarčių yra katastrofa“. 

„Šiek tiek mus stabdė varžovų gynyba. Antrame kėlinyje jau valdėme situaciją, bet nesugebėjome to padaryti taip, kad jau būtų ramu. Pagarba varžovams, kurie sugebėjo iki galo atsilaikyti, nors pirmavome ir penkiais įvarčiais ir galėjome persvarą padidinti. Kad galėtume ramiai užbaigti rungtynes, antrame kėlinyje mums pritrūko protingo žaidimo. Taip pat aikštėje buvo nedaug mūsų žaidėjų, turėjome trylika rankininkų, bet trys į aikštelę neišėjo, žaidė dešimt žaidėjų, keitimų buvo nedaug. Prieš rungtynes buvo žaidėjams užduotis padaryti viską, ką jie gali. Jų atsidavimui priekaištų neturiu, šaunuoliai, atidavė jėgas. Dėl meistriškumo – dar yra spragų, reikia dirbti. Nemažas krūvis ir puolime, ir gynyboje teko Gintarui Cibulskiui, tačiau jis viską atlaikė. Beje, šiandien mūsų linijos žaidėjai įmetė 7 ar 8 įvarčius, 5 iš jų pelnė Gintaras. Manau, mūsų linija šiandien labai stipriai sužaidė. Nustebino Lukas Jurys, kuris šiandien įmetė 8 įvarčius – daugiau nei įmeta per treniruotę“, – po rungtynių sakė A. Juškėnas.

dsc_1030

Kitą šeštadienį „Dragūnas“ išvykoje žais rungtynes su Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“. Pasak A. Juškėno, laukia labai įdomus mačas.

„Šiaulių komanda buvo šio sezono vienas aštrių netikėtumų. Šiandien šiauliečiai patyrė pirmąjį pralaimėjimą, taigi nuvykus pas juos bus ir įdomu, ir sunku. Tačiau mūsų tikslas nesikeičia – tie mūsų žaidėjai, kurie bus aikštelėje, turės nugalėti. Nemanau, kad kitą savaitgalį žais mūsų traumas besigydantys žaidėjai, nebent galbūt epizodiškai į žaidimą pradėsime įjungti Luką Simėną ir gal sugrįš Lukas Juškėnas“, – svarstė A. Juškėnas.

Šiuo metu Klaipėdos „Dragūnas“ yra trečioje turnyrinės lentelės vietoje.

Vieta Komanda Žaista rungtynių Įvarčiai Skirtumas Taškai
Viso + = Įmesta : Praleista
1 Kauno „Granitas-Karys“ 4 4 0 0 105 : 87 18 8
2 Alytaus „Varsa-Stronglasas“ 3 3 0 0 98 : 64 34 6
3 Klaipėdos „Dragūnas“ 3 3 0 0 105 : 80 25 6
4 Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ 4 3 0 1 112 : 106 6 6
5 Vilniaus HC „Vilnius“ 4 2 0 2 123 : 97 26 4
6 Vilniaus VHC „Šviesa“ 4 1 0 3 105 : 113 -8 2
7 Varėnos „Ūla“ 3 0 0 3 74 : 99 -25 0
8 HC „Grifas-R.Sargūno sporto gimnazija-KKSC“ 4 0 0 4 84 : 112 -28 0
9 Utenos HC „Utena“ 3 0 0 3 56 : 104 -48 0

Palikite atsiliepimą