Iš Panevėžio uostamiesčio merginos grįžo su taure

Savaitgalį Panevėžyje buvo surengtas įvairaus amžiaus grupių rankinio turnyras šio miesto taurei laimėti. Šiame turnyre dalyvavo vaikinų bei merginų screenshot_20160920-150158komandos iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos. Jaunieji rankininkai varžėsi net keturiose skirtingose amžiaus kategorijose ir praktiškai visose jose vyko nuožmios ir atkaklios kovos.

Jauniausiųjų berniukų grupėje Polvos jaunieji rankininkai nepaliko vilčių varžovams

2004 metais gimusių vaikinų tarpe ekipos buvo suskirstytos į dvi grupes po keturias komandas. A grupėje varžėsi: Polvos (Estija), Vilniaus, Šiaulių ir Panevėžio komandos. Stipriausi šioje grupėje buvo svečiai iš Estijos, kurie laimėjo visas tris žaistas rungtynes, antri liko šeimininkai Panevėžio rankininkai, trečiąją vieta grupėje tenkinosi vilniečiai, o paskutiniai grupėje liko šiauliečiai.

B grupėje, kur rungtyniavo Elektrėnų, Klaipėdos, Molėtų ir „Grifo“ mokyklų auklėtiniai geriausi buvo molėtiškiai nors jie kaip ir Klaipėdos bei Elektrėnų rankininkai surinko po 7 taškus. Vis dėl to geriausią praleistų įmestų įvarčių santykį turėję Molėtų komanda liko pirmi, antrąją vietą užėmė Klaipėda, treti liko Elektrėnai, o jaunieji grifiukai liko grupėje ketvirti.

Pirmajame pusfinalyje susitiko Polvos bei Klaipėdos sporto mokyklų auklėtiniai. Uostamiesčio berniukai nesugebėjo pasipriešinti varžovams ir estai šventė pergalę rezultatu 12:7. Kitame pusfinalyje panevėžiečiai po dramatiškos kovos 11:10 palaužė Molėtų pasipriešinimą.

Mažajame finale stipresni buvo Molėtai, jie rungtynes prieš Klaipėdos bendraamžius laimėjo rezultatu 14:10. Didžiajame finale, kur susigrūmė Polvos bei Panevėžio ekipos užvirė nuožmi kova. Vis dėl to jaunieji estai sugebėjo nugalėti aikštės šeimininkus (23:16) ir išsivežti čempionų taurę į Panevėžį.

Mergaičių tarpe nenuspėjamos ir intriguojančios kovos

Jauniausiųjų mergaičių tarpe, kurios gimė 2004 metais ir vėliau dalyvascreenshot_20160920-150304vo 5 komandos: Klaipėdos, Panevėžio, Kauno raj., Pasvalio bei viešnios iš Jekabpilio (Latvija).

Iš pradžių mergaitės grūmėsi grupės etape, po kurio paaiškėjo, jog į finalą pateko Kauno raj. bei Pasvalio auklėtinės. Kaunietės grupės etape laimėjo visas rungtynes, vienas iš jų ir prieš pasvalietes (11:10). Po grupės etapo tapo aišku jog dėl 3 varžysis Klaipėdos ir Jekabpilio jaunosios rankinio viltys, o panevėžietės turėjo tenkintis 5 – ąją vieta.

Mažajame finale latvės pademonstravo charakterį ir sugebėjo iškovoti trečiąją vietą Panevėžio taurės varžybose. Jos rungtynes dėl trečiosios vietos prieš uostamiesčio ekipą laimėjo 22:9. Didžiajame finale buvo laukiama įnirtingos kovos tarp Pasvalio ir Kauno raj., bet jos neišvydome, kadangi pasvalietės dar kartą įrodė, jog šio Aukštaitijos miesto rankinio mokykla ruošiasi išugdyti dar ne vieną rankininkių kartą. Pasvalietės finalą laimėjo rezultatu 14:5 ir čempionių taurę išsivežė namo.

2002 metais gimusių berniukų tarpe geriausi vėl buvo svečiai

Šioje amžiaus grupėje varžėsi 4 komandos iš Lietuvos miestų bei 2 svečių iš Latvijos ir Estijos ekipos. Lietuvos garbę šioje amžiaus kategorijoje gynė Molėtų, Kauno, Pasvalio bei Panevėžio berniukai.

Geriausiai sekėsi aikštės šeimininkams, kurie iškovojo antrąją vietą, nusileisdami (22:17) tik be pralaimėjimų žaidusiai Ludzos komandai iš Latvijos. Treti liko du pralaimėjimus patyrę Estijos Polvos rankininkai, ketvirtąją vietą iškovojo kauniečiai, penkti liko Pasvalio rankininkai, be pergalių šioje amžiaus grupėje liko molėtiškiai.

Kauno rajono merginos stipriausios 2002 metais gimusiųjų kategorijoje

screenshot_20160920-150145Merginos tokiu dideliu svetingumu kaip vaikinai nebuvo linkę pasižymėti. Amžiaus kategorijoje gimusių nuo 2002 metų grupėje iš viso dalyvavo 4 komandos. Čia be didesnių problemų su visomis varžovėmis susidorojo Kaunietės, kurios laimėjo ir visas grupės rungtynes, ir pusfinalio bei finalo mačus.

Pirmąją vietą grupėje užėmusios kaunietės pusfinalyje žaidė su latvėmis iš Duobelės miesto, jas kaunietės įveikė rezultatu 15:13. Kitame pusfinalyje susitiko Panevėžio ir Klaipėdos atstovės. Aikštės šeimininkės padedamos savų sirgalių nugalėjo klaipėdietes 10:7 ir žengė į finalą.

Mažajame finale stipresnės buvo latvės, kurios nugalėjo Klaipėdos mergaites 13:10, o didžiajame finale laikinosios sostinės atstovės nepaliko vilčių savo varžovėms finalą laimėdamos įtikinamai 21:11.

Šešiolikmečių vaikinų tarpe gausus būrys svečių

Labai atkaklios kovos virė šešiolikmečių vaikinų tarpe, kur varžėsi 8 komandos iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos. Komandos buvo suskirstytos į dvi grupes po 4 ekipas.

A grupėje pirmąją vietą iškovojo Molėtai su 7 taškais, antri liko tiek pat taškų surinkę Polvos rankininkai, treti komanda iš Tarvetės miesto, ketvirti Kauno rajono rankininkai. B grupėje geriausi buvo Zarasai su 9 taškais, antri liko 7 taškus surinkę Panevėžio rankininkai, trečia vieta tenkinosi Talino rankininkai, ketvirti liko vilniečiai.

Pusfinaliuose savąsias kovas prieš Panevėžio ir Zarasų ekipas laimėjo Molėtų bei Polvos šešiolikmečiai. Kovoje dėl trečiosios vietos sava aikštė panevėžiečiams nepadėjo, jie pralaimėjo Zarasų komandai 17:13. Finale didesnė sėkmė lydėjo svečius iš Estijos. Ir šioje amžiaus kategorijoje vaikinų tarpe čempionų taurė paliko Lietuvos teritoriją, kadangi Polva laimėjo prieš Molėtus 20:14.

Merginų gimusių 2002 metais ir vėliau tarpe stipriausios uostamiesčio atstovės

Šioje amžiaus grupėje norą dalyvauti pareiškė 6 komandos, todėl varžybų formatas buvo grupės sistema. Visas pergales iškovojusios klaipėdietės šiose varžybose iškovojo pirmąją vietą. Didžiausią iššūkį Klaipėdos merginoms metė aikštės šeimininkės iš Panevėžio, kurios ir užėmė antrąją vietą. Tarpusavio rungtynes Klaipėdos atstovės laimėjo rezultatu 19:16. Trečios liko sostinės rankininkės su 12 iškovotų taškų, ketvirtos Kauno rajono merginos surinkę 8 taškus, nuo jų per vieną tašką atsiliko ir penktąja vieta tenkinosi pasvalietės, o molėtų merginos šioje amžiaus kategorijoje pergalių neiškovojo.

Vyriausiųjų vaikinų tarpe neregėtai atkakli kova

1998 metais gimusių vaikinų grupėje dalyvavo 6 komandos. Pagrindinė kova virė tarp keturių ekipų: Tarvetės, Utenos, Vilniaus bei Panevėžio ekipų. Visos šios komandos surinko po vienodą taškų skaičių – 11. Tuomet buvo skaičiuojamas praleistų ir įvarčių santykis, kuris geriausias buvo Utenos ekipoje. Uteniškiai net ir pralaimėję sostinės bei Latvijos ekipoms iškovojo pirmąją vietą, antri liko vilniečiai, treti šeimininkai Panevėžio rankininkai, ketvirti Tarvetės atstovai, penkti R.S. Sporto gimnazija ir paskutiniai liko pasvaliečiai, tačiau ir jie namo neišvyko be pergalių. Pasvalio rankininkai sugebėjo įveikti Vilniaus komandą, būtent šis pralaimėjimas ir atėmė iš vilniečių pirmąją vietą.

Palikite atsiliepimą