Jaunučių amžiaus vaikinai bei merginos jėgas tikrinosi keturiuose pogrupiuose

Vaikinų rezultatai

Lietuvos jaunučių A pogrupyje rungtyniavo Varėnos, Alytaus bei Kauno rajono vaikinai.  Šį kartą sėkmė lydėjo Varėnos jaunuosius
rankininkus, kurie sugebėjo įtikinamai įveikti tiek bendraamžius iš Kauno, tiek iš Alytaus. Rungtynes  su kaimyninio Alytaus komanda varėniškiai laimėjo rezultatu 26:21, o kauniečius įveikė dar lengviau – 15 įvarčių skirtumu (33:18). Antrąją vietą A pogrupyje iškovojo alytiškiai. Jie po labai atkaklios kovos nugalėjo Kauno rajono vaikinus rezultatu 23:19. Rezultatyviausias A pogrupio nugalėtojų gretose buvo Lukas Sužiedelis, jis į alytiškių vartus kamuolį siuntė net 11 kartų, o į kauniečių vartus tiksliai metė 5 sykius.

B pogrupyje iš viso varžesi keturios komandos. Be dviejų sostinės atstovų ekipų čia grūmėsi Molėtų bei Utenos komandos. Kaip ir buvo galima tikėtis Vilniaus I komanda sugebėjo įrodyti savo pranašumą ir laimėjo visas tris rungtynes. Vilniaus derbį jie laimėjo rezultatu 41:18, molėtiškius įveikė 27:40, o Utenos bendraamžius palaužė rezultatu 26:34. Antrąją vietą iškovojo Utenos ekipa, kuri įveikė antrąją Vilniaus komandą 48:23 bei pranoko Molėtų jaunuosius rankininkus 33:28. Kovą dėl trečiosios vietos tarp Vilniaus II komandos bei Molėtų laimėjo molėtiškiai, įveikdami savo varžovus rezultatu 48:23. Rezultatyviausiai turnyrą laimėjusių vilniečių gretose žaidė Edvinas Zaripovas, kuris iš viso per tris rungtynes pelnė 24 įvarčius, nedaug nuo jo atsiliko Rytis Paškevičius su 23 tiksliais metimais.

Kiek netikėtai baigėsi etapas C pogrupyje, kuriame žaidė Kauno, Klaipėdos, Tauragės ir Šilalės jaunučiai. Būtent pastarieji sugebėjo įveikti savo varžovus iš kur kas didesnių miestų ir iškovoti pirmąją vietą. Šilalės rankinio viltys įveikė Kauno ekipą 28:25, klaipėdiečius 27:21 ir sutriuškino Tauragės bendraamžius 38:22. Antri šiame lygiame pogrupyje liko uostamiesčio rankininkai. Jie sugebėjo nugalėti kauniečius 27:21 bei palaužė tauragiškių pasipriešinimą 29:20. Trečiąją vietą dėl geresnio įmestų ir praleistų įvarčių balanso užėmė kauniečiai, kadangi tarpusavio rungtynes su Tauragės komanda jie sužaidė lygiosiomis 27. Taigi, abiems komandoms surinkus po vienodą taškų skaičių, buvo skaičiuojamas įmestų ir praleistų įvarčių balansas, kuris palankesnis buvo Kauno rankininkams.

D pogrupyje tarpusavyje jėgas aiškinosi Pasvalio, Panevėžio bei Zarasų sporto mokyklų auklėtiniai. Aiškių favoritų nei vienose rungtynėse nebuvo, todėl vyko pati atkakliausia kova iš visų keturių pogrupių. Visoms ekipoms iškovojus po vieną pergalę ir patyrus vieną nesėkmę, buvo skaičiuojamas įmestų ir praleistų įvarčių balansas, o jis palankiausias buvo panevėžiečiams. Pastarieji nors ir pralaimėjo rungtynes Zarasų ekipai rezultatu 30:31, tačiau Pasvalio rankininkus įveikė 35:28. To jiems užteko, jog iškovotų pirmąją vietą B pogrupyje, antri liko Zarasai, kurie Pasvaliui pralaimėjo 28:29, treti, nors ir surinkę tiek pat taškų kiek Panevėžio bei Zarasų komandos, liko Pasvalio rankininkai.

Merginų rezultatai

Kauno rajono merginos sugebėjo laimėti A pogrupio varžybas. Jos įveikė tiek bendraamžes iš Druskininkų, tiek iš Alytaus. Prieš druskininkietės Kauno rajono merginos laimėjo rezultatu 39:12, o alytiškes nugalėjo 39:22. Antros liko Alytaus merginos, jos sugebėjo laimėti prieš Druskininkų komandą 45:18. Rezultatyviausia tarp Kauno merginų buvo Greta Valatkevičiūtė, ji per 2 rungtynes pelnė 20 įvarčių.

B pogrupyje varžėsi dvi Vilniaus komandos bei Utenos merginos. Kaip ir buvo galima tikėtis pergalę čia šventė pirmoji Vilniaus komanda. Vis dėl to Vilniaus derbyje antroji komanda sugebėjo mesti rimtą iššūkį savo varžovėms ir tas rungtynes pralaimėti tik 6 įvarčių skirtumu (42:36). Tuo tarpu varžoves iš Utenos Vilniaus I – oji komanda įveikė rezultatu 35:27. Antra B pogrupyje liko Vilniaus II komanda, kuri po atkaklios kovos palaužė Utenos merginas. Galutinis rungtynių rezultatas 36:33.

Šiaulietės, klaipėdietės bei Tauragės merginos jėgas aiškinosi C pogrupyje. Jame stipriausios šį kartą buvo Klaipėdos atstovės. Jos 46:13 nugalėjo Tauragę ir 39:22 pranoko Šiaulių merginas. Antrąją vietą šiame pogrupyje iškovojo  šiaulietės, kurios įveikė Tauragės komandą rezultatu 29:18.

Kaip ir vaikinų, taip ir merginų D pogrupyje virė labai nuožmi kova. Čia rungėsi Pasvalio, Panevėžio bei Zarasų komandos. Nors tarpusavio rungtynes Pasvalio ir Panevėžio komandos sužaidė lygiosiomis 24:24, pirmąją vietą iškovojo Pasvalio merginos. Panevėžietės savo varžoves iš Zarasų įveikė 47:15, o Pasvalietės 53:19. Būtent tai, jog Pasvalio merginos iškovojo pergalę prieš bendraamžes iš Zarasų didesniu skirtumu, nei tai padarė panevėžietės, ir leido Pasvaliui džiaugtis pirmąją vieta grupėje.

Lietuvos rankinio federacijos informacija

Palikite atsiliepimą