„Dragūno“ šokėjos – rankinio rungtynių puošmena

Ką tik pasibaigęs rankinio sezonas Klaipėdos „Dragūno“ klubui buvo įsimintinas ne tik moterų rankinio komandos susikūrimu, bet ir suburta palaikymo šokėjų grupe.

Klaipėdos „Dragūno“ šokėjomis prisistatančios merginos traukia akį ne tik šokiais pertraukėlių metu, bet ir spalvingais, išskirtiniais apdarais.

Kolektyve šoka 6 klaipėdietės: Lukrecija Šlevaitė, Adelita Šlevaitė, Domilė Krikštolaitytė, Gabrielė Kuzminskytė, Eglė Daukantaitė ir Ieva Jankauskaitė.

Visos jos su šokiais „draugauja“ nuo pat pirmosios klasės, tobulėjo šokdamos įvairiose šokių studijose. Šiais metais klaipėdietės debiutavo ir Kaune vykusiose itin svarbiose tarptautinėse rungtynėse, kuriose žaidė Lietuvos rankinio rinktinė.

„Dalyvaujame įvairiuose konkursuose, bet susidomėjusios rankiniu, pradėjusios stebėti varžybas supratome, kad rungtynių metu trūksta šokėjų. Pasiūlėme tokią idėją klubo vadovams, treneriams, jiems ši mintis patiko ir pradėjome šokti. Norėjome būti unikalios ir kitokios nei kitos šokėjos, kurios, pavyzdžiui, šoka tik krepšinio rungtynėse. Be to, kartu norime populiarinti ir rankinį kaip sporto šaką“, – pasakojo „Dragūno“ šokėjoms vadovaujanti Lukrecija Šlevaitė.

Šiuo metu šokėjų kolektyvas jau turi apie dešimtį skirtingų šokių. Merginos juos kuria pačios – dalinasi kilusiomis idėjomis, renkasi muziką, minčių semiasi ir stebėdamos užsienyje populiarius sporto palaikymo šokėjų kolektyvus. Specialiai pasirodymams rankinio rungtynių metu šokėjos siuvasi ir kostiumus.

Vis dėlto laiko „Dragūno“ šokėjos randa ne tik rankiniui. Kolektyvas sėkmingai dalyvauja šalies ir tarptautiniuose konkursuose, festivaliuose, kuriuose skina pergales.

Šou kategorijoje šioms merginoms lygių neatsiranda. Be to, kad yra laikomos lyderėmis Lietuvoje, 2015 metais jos Italijoje vykusiame pasaulio čempionate savo kategorijoje tapo pasaulio čempionėmis!

„Mums šokti rungtynėse yra labai smagu, visada labai malonu sulaukti teigiamos žiūrovų reakcijos, plojimų. Gauname labai daug įvairių emocijų, būna net adrenalino, kai reikia persirengti per keliolika sekundžių… Svarbiausia yra rezultatas – įdomūs, smagūs šokiai. Tikimės, kad rungtynes padarome dar įdomesnes“, – šypsosi talentingų merginų kolektyvas.

„Dragūno“ šokėjos laukia prie kolektyvo norinčių prisijungti merginų. Susidomėjusios šokio entuziastės gali kreiptis į Lukreciją – lukrecija.slevaite@gmail.com.

„Dragūno“ šokėjos

„Dragūno“ šokėjos finalo serijos rungtynėse

Palikite atsiliepimą