„Dragūno“ dovanos neįgaliesiems

Didelė tikimybė, kad Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai jau šį trečiadienį septintus metus iš eilės taps Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionais. Dragūniečiai šia proga nemokamai stebėti rungtynes pakvietė didelį būrį Klaipėdos neįgaliųjų ir vaikų namų auklėtinių.

„Dragūno“ atstovai gegužės 18 dieną (trečiadienį) savo namų aikštelėje (Taikos pr. 61A) nuo 19 val. finalinėse LRL rungtynėse susitiks su Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ ekipa. Klaipėdiečiai kol kas serijoje iki trijų pergalių pirmauja sausu rezultatu – 2:0.

Pirmas finalo rungtynes dragūniečiai Klaipėdoje laimėjo rezultatu 21:20 (12:10), o antras rungtynes Alytuje – rezultatu 27:25 (15:10).

„Labai norėtume finalo seriją baigti trečiadienį Klaipėdoje, tačiau sporte pasitaiko visko. Kviečiame jus visus nemokamai ateiti į mūsų rungtynes ir galbūt tapsite istorinio įvykio liudininkais. Galime pažadėti tai, kad iš visų jėgų stengsimės nudžiuginti savo sirgalius“, – pirmadienį apsilankę pas Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ gyventojus sakė „Dragūno“ komandos žaidėjai ir vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Lietuvos rankinio čempionai su „Klaipėdos vilties“ atstovais bendravo lyg su senais bičiuliais, plačiau supažindino su rankinio sporto taisyklėmis: pripūtė rankinio vartus ir visiems suteikė galimybė pabandyti mesti rankinio kamuolį į vartus. Taip pat dragūniečiai neįgaliesiems padovanojo rankinio kamuolių, savo komandos atributikos. „Klaipėdos vilties“ atstovai taip pat sulaukė „Dragūno“ partnerio Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos dovanų bei krūvą nemokamų kvietimų į trečiadienį vyksiančias rungtynes.

„Ateikite visi. Mes Jūsų labai lauksime“, – pabrėžė A. Juškėnas.

Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ bendrijos pirmininkė Janina Tulabienė liko sužavėta Klaipėdos rankininkų nuoširdumu ir dovanomis.

„Malonu, kad sulaukėme daugkartinių Lietuvos rankinio čempionų dėmesio. Tokie vizitai mūsų gyventojams labai malonūs, tiesiog praskaidrina mūsų kasdienybę. Patys matėte, kaip neįgalieji džiaugėsi, krykštavo, tiesiog liko sužavėti. visi laukia trečiadienio rungtynių, kai galės savo akimis išvysti šių vyrų kovą rankinio aikštelėje“, – sakė J. Tulabienė.

Dragūniečiai nemokamai trečiadienį stebėti savo rungtynių pakvietė ne tik visus „Klaipėdos vilties“ atstovus, bet ir neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“, Klaipėdos žmonių su fizine negalia sporto klubo „Žuvėdra“ vienijamus žmones bei vaikų globos namų „Rytas“ ir „Smiltelė“ auklėtinius.

Sportininkai pabrėžė, kad neįgalieji yra daug ryžtingesni ir nuoširdesni.

„Malonu žiūrėti, kai švyti jų veidai. Kai matai jų užsispyrimą, norą gyventi bei džiaugtis pasauliu, ir pačiam norisi pozityviau žvelgti į aplink supantį pasaulį. Tada net pats šypseną išspaudi, pasikrauni energijos ir suvoki, kad jiems reikia tiek nedaug – tik visuomenės palaikymo ir nuoširdaus bendravimo“, – mintimis dalijosi rankininkai.

Autorius – Paulius Matulevičius, dienraštis „Vakarų ekspresas“
Eimanto Chachlovo nuotraukos